Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Arduino uno Interfacing with IC problems  (Read 385 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 2
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Everytime I try to read an ADC output voltage from an IC, my Arduino seems to start outputing 5V instead of reading the voltage values. If I hook IC output to a multimeter I can see the right value, but as soon as I connect it to Arduino pin it starts reading a value around 4-5V.
I did connect the ground of arduino to the ground of the powersupply. Even tried to use pinMode command but nothing works. PLease help as soon as anyone can.
I am trying to read output from LM35, ACS 712 current sensor, MAX4173 current sensor.
Thanks
Logged

Offline Offline
Edison Member
*
Karma: 58
Posts: 2078
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Can you upload a photo of it, so we can check the wires.
Can you upload your sketch between code tags ?
You can use the '#'-button for the [code] ... [/code] tags.
And Please, don't cross-post.
Logged

Offline Offline
Full Member
***
Karma: 2
Posts: 148
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

is there a current running through the current sensors? just curious.
Logged

0
Offline Offline
Shannon Member
****
Karma: 206
Posts: 12048
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

You are sharing supply and ground between Arduino and the sensor ICs ?
Logged

[ I won't respond to messages, use the forum please ]

Pages: [1]   Go Up
Jump to: