Go Down

Topic: Motor DC 12V not turning (Read 160 times) previous topic - next topic

dp05

Hello,
I'm doing a floor cleaning robot project. I'm using a L293D shield and 3 motors 12V, whith a power source of 9V. The motors work normally, put when i put in the floor, they don't spin and don't move the robot. What could be the problem?

terryking228

Hi,

You need to tell us the specifications in a lot more detail.

What are the motors? What is their voltage and current rating?

What is your power source? What are its ratings?

A L293 Shield seems very inadequate for the power you are talking about...
Regards, Terry King terry@yourduino.com  - Check great prices, devices and Arduino-related boards at http://YourDuino.com
HOW-TO: http://ArduinoInfo.Info

Johan_Ha

12 V motor, 9 V source, a voltage dropping ineffective L293.You can't but fail. Measure the voltage at the motor when you expect it to run. How far is it from 12 V?
____________________

If you ask for help and write 'u' instead of 'you' because you think it's convenient, I will write 'no' instead of 'yes'. For same reasons.

TomGeorge

Hi,
Welcome to the forum.

Please read the first post in any forum entitled how to use this forum.
http://forum.arduino.cc/index.php/topic,148850.0.html then look down to item #7 about how to post your code.
It will be formatted in a scrolling window that makes it easier to read.

Can you please post a copy of your circuit, in CAD or a picture of a hand drawn circuit in jpg, png?

Your 9V supply, is it one of these?


Tom... :)
Everything runs on smoke, let the smoke out, it stops running....

Go Up