Go Down

Topic: Atmel ICE and Uno - Failure to enble DW (Read 958 times) previous topic - next topic

PJW863123

I've just got an Atmel ICE and Atmel Studio 7.

Using the AVR interface on the ICE and the 6 pin SPI connector on an Arduino I've connected the two together.
The Uno has the Blink program installed and is powered by a separate 9V DC adaptor.

The program works correctly on the Uno.

Looking on the net for advice I came across an article on using the ICE with an SPI interface.
( http://www.crash-bang.com/debug-atmel-ice/ )

From my understanding of this the SPI needs to be setup as a debugWIRE interface by enabling a fuse on the target 328.
The article explains how to do this using Atmel Studio 7 but the process fails and generates a message;-

"Failed to enable DW; Failed to enter programming mode. ispEnterProgMode; Error status received: Got 0xc0, expected 0x00 (Command has failed to execute on this tool) "

During the process I was asked to cycle the power on the Uno and "click OK " after I had done it.

I did this but ended up with the above error.

Does anyone have any bright ideas.
I seem to be stuck with the interface remaining in ISP mode.

Any help would be much appreciated.


Regards

PJW863123

Nayebifar

Hi Guys,

Did you manage to fix this problem?
I tried to program the Arduino with Atmel ICE programmer and I have no access to the fuses to be able to make any changes.


MarekBujko

#2
May 29, 2018, 08:21 am Last Edit: May 29, 2018, 08:23 am by MarekBujko
Hello,
for first check you cut auto-reset on Arduino board or use "AVR Dragon" for DIP microcontroller. debugWire uses reset line. On enabled debugWire is SPI interface disabled and bootloader locked. After disable debugWire everything will go to normal.

Go Up