Show Posts
Pages: [1] 2 3 ... 38
1  Products / Arduino Due / Re: error compiling on: July 30, 2014, 08:31:31 pm
I've been running the IDE 1.5.7 for a week without problems. I must say my Arduino libraries folder is always empty (I always like that way). If you want the same way, backup (copy-save in safe area of your hard drive) all your Arduino libraries and clean the folder located at:

Quote
C:\Users\YourName\Documents\Arduino\libraries

Then, try to compile again.

p
2  Products / Arduino Due / Re: error compiling on: July 30, 2014, 03:45:02 pm
Hello mboroff,
Please, post the error messages. Most of the time they indicate a code line or library file reference like...

Quote
Blink.ino:XX:XX: error: 'salfslld' was not declared in this scope

p
3  Products / Arduino Due / Re: Connecting an Ethernet PHY to Arduino Due on: July 30, 2014, 02:50:00 pm
Hello An00bIS,

The EMAC library for Due remains very raw. You can download it with an sample sketch here:

https://github.com/elechouse/EMAC-DEMO/tree/master/EMAC

I tried to conform a work team about a year ago but this has not really been possible for a number of reasons. I also corroborated the library with a sample of a basic HTTP web server using lwIP TCP/IP stack (see reply#92) but that is not on github yet. Feel free to use the library 'as is' but again, it is raw and will work as a base for more developments. Regards,

p




 
4  Using Arduino / Displays / Re: Arduino 1.77" SPI TFT Blank White Screen Only on: July 29, 2014, 08:01:28 am
AFAIK, yes. The libraries (TFT, Adafruit_ST7735 and Adafruit_GFX) were used from IDE 1.5.6-r2 dated Feb.21, 2014. By the way, have you a 1.77 and UNO?

p
5  Using Arduino / Displays / Re: Arduino 1.77" SPI TFT Blank White Screen Only on: July 28, 2014, 09:31:11 pm
It's hard to say but the TFT initialization is the key ingredient in the formula. Despite having experience working with TFTs with UNO, MEGA and DUE, I'm not a good connoisseur of the Arduino 1.77. In particular, the codes that I have provided to you run thoroughly with my Arduino UNO and Adafruit 1.8 TFT which are closest to yours. It could be anything what is causing your problem, from a broken wire to a corrupted IDE (without ruling out the possibility of a defective TFT). Right now the only thing I can think of is for you to contact support@arduino.com and depending on their answer, to contact your TFT's vendor for a replacement.

p       
6  Using Arduino / Displays / Re: Arduino 1.77" SPI TFT Blank White Screen Only on: July 28, 2014, 08:38:38 pm
Let's try replacing the following line of code:

Quote
tft.initR(INITR_BLACKTAB);

with

Quote
tft.initG();

and also with

Quote
tft.initR(INITR_GREENTAB);

p
7  Using Arduino / Displays / Re: Arduino 1.77" SPI TFT Blank White Screen Only on: July 28, 2014, 09:44:41 am
Hello Thorium234,
Green tag. Thank for the info. This meas that you have the new version of the LCD and that runs by default with the 1.5.X.

Given that the Arduino LCD TFT library is based on the Adafruit one, please, try the following test code (equivalent to my previous one) that I have prepared using the Adafruit library and let's see how it goes.
Notes:
-Use the Arduin IDE 1.5.6-r2.
-Use the last wiring I told you from: http://arduino.cc/en/Guide/TFTtoBoards#.UyWQNNyP4p0

Here the Adafruit test code:

Code:
#include <TFT.h>
#include <SPI.h>

#define sclk 13
#define mosi 11
#define cs   10
#define dc   9
#define rst  8

Adafruit_ST7735 tft = Adafruit_ST7735(cs, dc, mosi, sclk, rst);

void setup(void) {
 tft.initR(INITR_BLACKTAB);
}

void loop() {
  tft.fillScreen(ST7735_RED);
  delay(1000);
  tft.fillScreen(ST7735_GREEN);
  delay(1000);
  tft.fillScreen(ST7735_BLUE);
  delay(1000);
}

p

8  Using Arduino / Displays / Re: Arduino 1.77" SPI TFT Blank White Screen Only on: July 27, 2014, 11:37:29 pm
Yes. I wanted to discard a possible issue with your eleven or the SPI library. Thus, the problem could be with the TFT library or the LCD shield. Regarding both the 1.0.5 only works with the red tab that your LCD had (The plastic cover on the screen) and the 1.5.6   works with the green tab. DO you remember what tab your screen had? I'm about to sleep now but let's keep in touch. Night.

p
9  Using Arduino / Displays / Re: Arduino 1.77" SPI TFT Blank White Screen Only on: July 27, 2014, 10:47:02 pm
Let's now test the SPI port of your eleven.
With your eleven alone, make a jumper between pins 11 (MOSI) and 12 (MISO).
The following code will send and receive a string via the SPI port.
If the test is successful, you should see the string "SPI TEST OK" in the serial monitor of the Arduino IDE.

Code:
//Loop Back test for the SPI port of the Arduino
#include <SPI.h>
char outByte [20] = "SPI TEST OK";
char inByte;
int i = 0;                                                         
 
void setup()
{
  Serial.begin(9600); 
  SPI.begin(); 
  delay(100); 
}
 
void loop()
{   
  for(i = 0; outByte [i] != '\0'; i ++) 
  {
    inByte = SPI.transfer(outByte [i]);
    Serial.write(inByte);   
  }
  Serial.println();
  delay(1000);
}

10  Using Arduino / Displays / Re: Arduino 1.77" SPI TFT Blank White Screen Only on: July 27, 2014, 09:33:17 pm
Let's try one more thing: Could you wire your eleven with the LCD according to the arduino UNO wiring as shown in the following link?

http://arduino.cc/en/Guide/TFTtoBoards#.UyWQNNyP4p0

p
11  Using Arduino / Displays / Re: Arduino 1.77" SPI TFT Blank White Screen Only on: July 27, 2014, 05:06:26 pm
Hello Thorium234,
Are you powering the Arduino only through the USB connector? If so, can you try using an external power supply?
It's known that some LCDs (like some modems) have high power consumption to work accordingly. Regards,

p
12  Using Arduino / Displays / Re: Arduino 1.77" SPI TFT Blank White Screen Only on: July 27, 2014, 12:00:50 am
Here http://arduino.cc/en/Main/OldSoftwareReleases

p
13  Using Arduino / Displays / Re: Arduino 1.77" SPI TFT Blank White Screen Only on: July 26, 2014, 10:49:16 pm
What IDE version you are using? Could you try with the Arduino IDE 1.5.6-r2?

p
14  Using Arduino / Displays / Re: Arduino 1.77" SPI TFT Blank White Screen Only on: July 26, 2014, 10:15:20 pm
Could you run the following code to see if the white background is real or not? I mean, if the TFTscreen.background is working.

Code:
#include <TFT.h>  // Arduino LCD library
#include <SPI.h>
#define cs   10
#define dc   9
#define rst  8 
TFT TFTscreen = TFT(cs, dc, rst);

void setup() {
  TFTscreen.begin(); 
}

void loop() {
TFTscreen.background(255,0,0); // red
delay(1000);
TFTscreen.background(0,255,0); // green
delay(1000);
TFTscreen.background(0,0,255); // blue
delay(1000);
}

p
 
15  Using Arduino / Displays / Re: Arduino 1.77" SPI TFT Blank White Screen Only on: July 26, 2014, 06:37:12 pm
Hello Thorium234,

The example doesn't require SD card and it is written for hardware SPI use which means MOSI (pin 11) and SCLK (pin 13) by default. Could you post your code and how are you connecting the 11/LCD? Regards.

p
Pages: [1] 2 3 ... 38