Show Posts
Pages: [1] 2 3 4
1  Using Arduino / General Electronics / Re: level converter wrong ? on: February 26, 2014, 01:48:21 pm
i show you my wiring...don't be afraid.. it's just before making all clean.. smiley-kiss

you see my project here :
http://ieee.free.fr/ardui/wiring_1.jpg    with rtc card and mpu one.
and my small converter sparkfun on...
http://ieee.free.fr/ardui/convert.jpg

little sd card with is to take values from mpu and rtc .....
i gona make my sketch to do that works all together...

 smiley-wink
2  Using Arduino / General Electronics / Re: level converter wrong ? on: February 26, 2014, 01:39:24 pm
 smiley-mr-green cause i'm happy !! like the song said

i put ad0 of my mpu to 3.3v, it move me to 0x69...and then every thing is good...my devices works all together, one at0x68 (rtc) and the other at 0x69 (mpu)...i'had just to move it too in my mpu sketch... and sda/scl are not damaged...it's ok.  smiley-lol

great thank you ...

3  Using Arduino / General Electronics / Re: level converter wrong ? on: February 26, 2014, 04:24:46 am
 smiley-zipper yes , i use this one : (3 axes)
http://dx.com/p/gy-521-6dof-mpu6050-module-3-axis-gyroscope-accelerometer-for-mwc-arduino-148190#.Uw2zBqI9_Ss
 can i move the adress to look at the detect way ? i gona try to pull up the i2c bus...i look again to my 5v and 3.3v again...

i'm connected to my usb computer : 5v is 4.97 v and 3.3v is at 3.2 v.  smiley-small
4  Using Arduino / General Electronics / Re: level converter wrong ? on: February 25, 2014, 04:35:37 pm
 smiley-small   ok  Caltoa and markT ; thank you for all..

i use exactly the sparkfun you talked  : http://letsmakerobots.com/node/39234

when i test the scanner i2c it tell's me i2c device found at adress 0x68 at any time
for my ds1307rtc , and if i disconnctet it , it's tell's me the same for my mpu6050 :
i2c device found at adress 0x68

if i connect both all together: same answer : i2c device found at adress 0x68

if i disconnect all of them :
no i2c device found

 smiley-eek-blue is it a litle bit curious he find the same adress for both ??
5  Using Arduino / General Electronics / level converter wrong ? on: February 23, 2014, 11:09:08 am
 smiley-lol hi everyone...glad to meet again...

i've got a trouble with my shift level devices wired: smiley-zipper

when i use only my i2c RTC ds1307 , all is ok but as soon as i connect my gyro mpu6050 , all datas on sda / scl are wrong on my RTC ds1307..
(it's my first test with my lev_convert ...)
here's my schem..:
http://ieee.free.fr/ardui/level.JPG

if you ever meet this pb...
thank u.. smiley-mr-green
6  Using Arduino / Sensors / Re: yaw stability on: November 30, 2013, 03:26:33 pm
 smiley-cool yes...i do use the Jeff Rowberg's lib..thank u very much for this note...
i understood now...

thanks to all of u..
best... smiley-mr-green
7  Using Arduino / General Electronics / Re: i2c with many devices on: November 30, 2013, 01:47:07 am
 smiley-confuse ouch..i gone make this rapidly to not burn my system...

your pdf and post  were good , many thanks grumpy and fungus  smiley-wink

8  Using Arduino / Sensors / yaw stability on: November 29, 2013, 02:32:39 pm
hello everyone  smiley-mr-green

i use this 6050 card :
http://ieee.free.fr/ardui/mpu.jpg

and i see that YAW  value is not fix at the beguining, YAW move slowly 5 or ten second before stop... rol and pitch seams to be ok..did you see that ? have u an idea about what it came from and how to correct this..?? smiley-roll-blue
 
9  Using Arduino / General Electronics / Re: i2c with many devices on: November 29, 2013, 01:57:26 pm
yea..my mpu6050 is on 3.3v pin  and my rtc is on 5v pin
ground arduino, no pull up resistors..i felt 't was not necessary...may be i'm wrong... smiley-red
10  Using Arduino / General Electronics / Re: i2c with many devices on: November 29, 2013, 11:38:41 am
ok..but i supose it's only possible if each one are correctly initialised in the sketch before running ?
 smiley-zipper because i intialise only one device for the moment...may be it's because of that....
11  Using Arduino / General Electronics / i2c with many devices on: November 29, 2013, 10:43:19 am
 smiley-lol  hi everyone...

question i wonder :can i connect two or tree sensors or i2c interfaces on sda and scl pin ? is it working?
cause i'd  connected  i2c real time clock and mpu6050 gyro together,parrallele on sda and scl, but rtc won't return me good time...

if u ever use it ?...
12  Using Arduino / Sensors / Re: mpu_arduino talk to processing on: November 14, 2013, 03:05:48 am
 smiley-wink yes Tom...exactly..  , it's realy working good...

Relic 1974_ i test your sketch...realy good...very useful... smiley-zipper

many thanks to all... smiley-mr-green
13  Using Arduino / Sensors / Re: 6050 VS PROCESSING... on: November 12, 2013, 09:48:38 am
 smiley-zipper ok i do something wrong, i use the latest dmp prog...it's ok...

you can close the post  Mr Administrateur, thank you very much...
14  Using Arduino / Sensors / Re: 6050 VS PROCESSING... on: October 29, 2013, 02:20:04 pm
up up.. smiley-mr-green
15  Using Arduino / Sensors / 6050 VS PROCESSING... on: October 25, 2013, 01:14:33 pm
 smiley-razz   hello ..glad to me u again.. smiley-grin
i come back from processing forum, it's not so easy to make it work with my arduino mp6050 device....
i got this from arduino :
http://ieee.free.fr/ardui/dmp_revu.ino
and it's realy working good

and i ve got this for Pde sketch on procesing:
http://ieee.free.fr/ardui/MPU_nono.pde
and the picture is on but it don't move...why....i don't know... smiley-yell
wrong teapot packet?
how can i verify if paquets are  well receive by " toxilib quaternion"??  smiley-zipper

if you got an idea ?? smiley-confuse
Pages: [1] 2 3 4