Show Posts
Pages: [1]
1  International / Français / Re: Compatibilité 2560 R2 Shield Wifi R3[non résolu] on: November 18, 2012, 01:23:49 am

Pour moi, j'avais le meme symptome et ce qui n'allait pas c'est qu'il me manquait du courrrant, en utilisant une alimentation extern (DC, 12V, 500mA) en plus de la prise USB, cela fonctionne maintenant.

J'ai une Mega2560 rev 3 et un wifi shield rev 3.

Bon courrage :-)
2  Using Arduino / Installation & Troubleshooting / Re: Arduino Mega and Official WiFi Shield on: November 15, 2012, 12:45:27 pm
Hi all,

I have it working using an external power source (DC, 12v, 500mA).
So my conclusion is simply the USB connection with the laptop do not provide enough power for the Mega2560+WifiShield.

I update the wifi setup like bellow so if I can plug the external power after the reset:

Code:
  // check for the presence of the shield:
  while (WiFi.status() == WL_NO_SHIELD) {
    Serial.println("WiFi shield not present");
    // don't continue:
  }

Finally, about the flicking of the L9 LED, it is also reported here and it can probably be ignored: http://flashgamer.com/arduino/comments/how-to-update-the-official-arduino-wifi-shield

Good  night :-)

Ludo
3  Using Arduino / Installation & Troubleshooting / Re: Arduino Mega and Official WiFi Shield on: November 15, 2012, 12:00:51 pm
Hi all,

I still have no luck making my wifishield (rev3) working with my Arduino Mega2560 (rev3).

I upgraded the shield but, it does not solve the issue:
Code:
$ sudo ./ArduinoWifiShield_upgrade.sh -a ~/src/arduino-1.0.2 -f shield

       Arduino WiFi Shield upgrade
=========================================
Disclaimer: to access to the USB devices correctly, the dfu-programmer needs to be used as root. Run this script as root.

****Upgrade WiFi Shield firmware****

Validating...
257620 bytes used (101.44%)

Done. Remove the J3 jumper and press the RESET button on the shield.
Thank you!


But it still don't work.
I also find this thread (in French) describing the same symptoms:
http://arduino.cc/forum/index.php/topic,128531.0.html

Any help or suggestion would be greatly appreciated :-)

Thanks,

Ludo
4  International / Français / Re: Compatibilité 2560 R2 Shield Wifi R3[non résolu] on: November 15, 2012, 11:04:38 am
Salut,

Je ne sais pas si on a le meme probleme, mais ma situation est similaire:
j'ai un mega2650 rev3 et un wifishield r3.

avec ou sans delay, avec ou sans alimentation extern j'obtiens tout le temps :
Code:
WiFi shield not present

J'observe le meme effet sur la diode L9: elle s'allume parfois quand j'approche ma main.

Lorsque je connect le wifishield directment en USB (apres avoir connecter le jumper) mon pc detecte correctement le shield:
Code:
ludo@titan> lsusb  | grep Atmel
Bus 005 Device 013: ID 03eb:2ff8 Atmel Corp.

J'ai essayer de mettre a jours les firmwares mais j'ai pas encore compris comment ca marche.

Donc je vais continuer a chercher comment mettre a jours tous ces firmwares..
Bon courage!

PS: le tout premier jours, il m'a sembler faire fonctionner ce wifishield et le connecter a mon router avec succes. Mais depuis le lendement il ne fonctionne plus et je ne comprends pas... Si bien que j'en viens a douter: est-ce que ca avait vraiment fonctoinner ou etais je seulement trop fatigue?

5  Using Arduino / Installation & Troubleshooting / Re: Arduino Mega and Official WiFi Shield on: November 12, 2012, 09:42:53 am
Hi Simon,

I have the same issue and I also have a Mega2560:

Code:
WiFi shield not present
WiFi shield not present

Also, my wifi shield already came with the green wire on the back.

I tried to upgrade the firmware with the github version without success:

Code:
ludo@titan> sudo ./ArduinoWifiShield_upgrade.sh -a ~/src/arduino-1.0.2 -f all
       Arduino WiFi Shield upgrade
=========================================
Disclaimer: to access to the USB devices correctly, the dfu-programmer needs to be used as root. Run this script as root.

****Upgrade HD WiFi module firmware****

dfu-programmer: no device present.
dfu-programmer: no device present.
dfu-programmer: no device present.

Remove the J3 jumper then press the RESET button on the shield then type [ENTER] to upgrade the firmware of the shield..

****Upgrade WiFi Shield firmware****

dfu-programmer: no device present.
dfu-programmer: no device present.
dfu-programmer: no device present.

Done. Remove the J3 jumper and press the RESET button on the shield.
Thank you!

I also observe something somehow troubling, the L9 LED turn off quickly after the board boot. Worst, if I hold the wifi shield from the side (with my finger) the L9 turn on. I know..

I have similar behaviour with and without external DC power.


Please notice this is my very first attempt playing with Arduino, so I am definitely a newbie.
Finally, yesterday (the first time I use it), the wifi-shield was working fine (I could run the WPA example) and connect my network.

I will look at this again tomorrow, good night! :-)
Pages: [1]