Show Posts
Pages: [1]
1  Using Arduino / Networking, Protocols, and Devices / Connecting Android and Arduino with BT shield(slave) problems.. on: December 02, 2012, 05:38:05 am
Good day guys..

I'm currently trying to connect my arduino with my android Phone.. I am able to pair with my the Bluetooth shield (paired but not connected)..

The problem is I cannot connect with the BT shield every time I use any android applications..

I've used a lot of applications, like, AMARINO, BLUETOOTH CHAT, BLUETOOTH SPP, BLUE TERM, ARDUINO COMMANDER.. but I still get the same problem... when I try to connect.. It automatically unpairs with my BTshield and ask for the PIN code again and again..

my android phone's version 2.3.5..

has anybody encountered this problem?..

any help guys?.. please.. smiley-sad
2  Using Arduino / Networking, Protocols, and Devices / Re: BT shield problems.. on: November 26, 2012, 09:55:20 am


The LEDs are just indicators, to tell me the BT shield is inquiring, pairing and connected..


I'm trying to pair and connect my BT shield with my android phone.. so i need to configure the BT shield's baud rate.. The problem is I can't get the serial terminal or any terminal emulator to respond to any AT commands.. thus, i can't change the Baud Rate..

What should I do?

3  Using Arduino / Networking, Protocols, and Devices / BT shield problems.. on: November 24, 2012, 09:49:48 pm
I'm having problems with my BTshield.. I can't seem to make it work.. I can't make the two LEDs of my BT shield to blink alternatively to know if it's inquiring or pairing..

When using the serial monitor or HT comm, i can't get any response.. like OK, or +BTSTA:0..

What should I do?..

What code should I use?

How can i set the it to AT command mode so i can change its configuration?

my BTshield-EGBT-04S(slave only): http://www.e-gizmo.com/KIT/BLUETOOTH%20SHIELD.html

Thanks in advance guys..
4  Using Arduino / Networking, Protocols, and Devices / Re: Bluetooth Shield Problem.. pls help! on: November 18, 2012, 10:58:00 am
how can i pair it with my android phone?.. i tried but the BT shield cannot be detected.. as if it's not in slave mode yet.. the green led just keeps blinking fast..
5  Using Arduino / Networking, Protocols, and Devices / Re: Bluetooth Shield Problem.. pls help! on: November 18, 2012, 10:15:33 am
i used the codes found in http://www.seeedstudio.com/wiki/index.php?title=Bluetooth_Shield..

is it applicable with my BT shield?..
6  Using Arduino / Networking, Protocols, and Devices / Re: Bluetooth Shield Problem.. pls help! on: November 18, 2012, 10:12:30 am
An android phone.. trying to communicate to the BT shield using android..

ah, so.. i need to upload the code before putting the shield on the arduino.. tnx..

but, it still wont work?... smiley-sad
7  Using Arduino / Networking, Protocols, and Devices / Re: Bluetooth Shield Problem.. pls help! on: November 18, 2012, 09:59:31 am
I got the green LED blinking.. but still could not get it to work.. I need to get the red led to blink and green led to be steady so that the BT shield will be on SLAVE mode..

when i.uploaded the slave.pde without the shield, it will complete uploading.. but will not get the BT shield to work..

and when i uploaded the slave.pde with the shield.. I got the error: avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x49

what should I do?
8  Using Arduino / Networking, Protocols, and Devices / Re: Bluetooth Shield Problem.. pls help! on: November 18, 2012, 07:50:02 am
wow! it actually worked!.. thanks strykeroz!..

i'll just be posting.. if i'll encounter another problem..

a big thanks bro..  smiley smiley
9  Using Arduino / Networking, Protocols, and Devices / Re: Bluetooth Shield Problem.. pls help! on: November 18, 2012, 07:21:24 am
i actually tried using an external dc supply for my bluetooth shield (9V).. but it still didn't work..
10  Using Arduino / Networking, Protocols, and Devices / Re: Bluetooth Shield Problem.. pls help! on: November 18, 2012, 07:16:24 am
Yes, just by the gizduino(connected to my pc).. do i need to use an external dc supply for the shield?.. how do i change the setting?.. im really new with this stuff..  smiley-cry



11  Using Arduino / Networking, Protocols, and Devices / Bluetooth Shield Problem.. pls help! on: November 18, 2012, 04:43:35 am
Im currently using a gizduino V.3 (http://www.e-gizmo.com/KIT/Gizduino.html).. it's working fine..
but when i plug the bluetooth shield- EGBT-04S slave only (http://www.e-gizmo.com/KIT/BLUETOOTH%20SHIELD.html) to the gizduino, the shield wont work.. The LED1 (green) and LED2 (red) wont blink..

i uploaded the code slave.pde to test the shield.. but nothing seems to work..

any help guys?..  plsss...    smiley-cry
12  Using Arduino / Networking, Protocols, and Devices / Bluetooth Shield Problem.. pls help! on: November 18, 2012, 04:38:27 am
Im currently using a gizduino V.3 (http://www.e-gizmo.com/KIT/Gizduino.html).. it's working fine..
but when i plug the bluetooth shield- EGBT-04S slave only (http://www.e-gizmo.com/KIT/BLUETOOTH%20SHIELD.html) to the gizduino, the shield wont work.. The LED1 (green) and LED2 (red) wont blink..

i uploaded the code slave.pde to test the shield.. but nothing seems to work..

any help guys?..  plsss...  smiley-roll
Pages: [1]