Show Posts
Pages: 1 [2]
16  Using Arduino / Installation & Troubleshooting / Re: Arduino UNO Question ! on: December 15, 2012, 07:05:39 pm
Con't my question:  Have I done everything right so far?  Where on how do I launch the Arduino "Application"

Thanks for any help you can give me..

Harvey L. McRae
Kelowna, BC.
17  Using Arduino / Installation & Troubleshooting / Arduino UNO Question ! on: December 15, 2012, 07:01:51 pm
First, I am a brand new (OLDer in years) member.  I have purchased the Arduino UNO Board, a 1602 LCD Keypad, and the A4983 stepper driver.  As a side item I purchased a little 5 volt Stepper motor which came with its own little board.  As for computer experience I may be able to claim one step above zero in knowledge but I am definately not any computer geek.

O.K. I have gone to the Download page (http://arduino.cc/en/Main/Software)  Selected "Windows" as I am using Windows XP, (32) opened the Arduino 1.0.3. window zip.  I have downloaded the file, as well I have saved this to my desktop.  I have extracted the 6346 or so files, and I can bring these up on my screen showing the +drivers and all the other extras right down to the tools.

Now I have gone to the getting started page (http://arduino.cc/forum/index.php?action=post;board=2.0) Scroll down to the (1 | Get an Arduino board and USB cable) and the board shown is similiar except I don't have the two white circles with the + - and the "UNO" is only shown on the back of the board as a Model.

When I check the "Device Manager" Plugging in and unplugging the UNO Board I find a "Communications Port (Com 3) no mention of Arduino.

Now I go to #5 (5 | Launch the Arduino application
) and this is where I am stuck.   and it looks like I am out of time in this messgae
Pages: 1 [2]