Show Posts
Pages: [1]
1  Using Arduino / Interfacing w/ Software on the Computer / Re: problems with serial comunication on: March 30, 2013, 07:20:27 pm
here is the working code it is one i wrote myself. it is not fully finished but the serial com is. Some ascii art is included :-p

http://pastebin.com/NwL2ixpk
2  Using Arduino / Interfacing w/ Software on the Computer / Re: problems with serial comunication on: March 30, 2013, 06:59:25 pm
i did chek last version of code  http://pastebin.com/GqRZ5m4V (pasted the wrong version)

I can tell you that thisis not the problem i have a piece of code that uses the exact same statement ( the one with ==1) at that one works perfect on the same arduino.

edit: removed typos
3  Using Arduino / Interfacing w/ Software on the Computer / Re: problems with serial comunication on: March 30, 2013, 04:50:53 pm
Still not solved

the new code after some changes http://pastebin.com/RqeMLGA2
4  Using Arduino / Interfacing w/ Software on the Computer / Re: problems with serial comunication on: March 30, 2013, 04:15:57 pm
that serial.avalable is intentionaly with one the idea is that the bytes are processed one byte at a time. thing is it only stops processing at that time. But because it is in the main loop it will always be run then the buffer is freed and the coresponding if is ran

That boolean change to constant is not constructive : ofcourse it gives me errors const = constant so not able to changethe value and thats exactly what i want to be able to do.

edit: Got the hint == instaid of =.

5  Using Arduino / Interfacing w/ Software on the Computer / Re: problems with serial comunication on: March 30, 2013, 02:50:39 pm
Yeah, indeed a stupid mistake i made. i knew that they where 0 based but didn't noticed that i typed them wrong, It was the only place it was wrong i checked it

I corrected the mistake but still the same.



 
6  Using Arduino / Interfacing w/ Software on the Computer / problems with serial comunication on: March 30, 2013, 01:53:03 pm
I am "plagued" by a strange behaviour of my arduino:

the problem consist of the arduino resetting itself after exectuing the if serial availible ==1 (see code). I alredy removed the reset trace so i guess it is software. Maybay firmware, My code orked on an arduino uno r1. But for some reason it wont on my new r3.

http://pastebin.com/rqTAf33Z --> the code

any help/suggestions ?
Pages: [1]