Show Posts
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7
61  Forum 2005-2010 (read only) / Portugues / Fotocélula no arduino on: June 26, 2010, 04:53:47 pm
Olá pessoal, tô usando uma fotocélula no arduino e lendo por analogRead, mas no escuro ou no claro o valor dá sempre entre 650 e 690 (independentemente da claridade, é aleatório).

Alguém sabe porque isso tá acotnecendo?


Obrigado!
62  Forum 2005-2010 (read only) / Portugues / Controlar motor com o arduino on: June 27, 2010, 03:01:35 pm
Olá pessoal, preciso de uma ajuda com uma coisa simples. Tenho um motor de carrinho 3v, quero saber como controlar usando o arduino.
OBS: Tentei com um transistor, quando coloco um LED ele acende, mas quando coloco um motor nada acontece.

Obrigado! smiley
63  Forum 2005-2010 (read only) / Portugues / Usando arduino para ligar um led pelo transistor on: June 24, 2010, 05:54:18 pm
Olá pessoal, meu arduino duemilanove chegou hoje, e tô tentando dar um digitalWrite na base do meu transistor 2N3094, ele acende, mas não precisa de voltagem no coletor, ele simplismente funciona  :o
Alguém sabe o por que?

Ah, e eu queria saber também, porque eu não consigo colocar uma tensão no emissor e coletor, por exemplo, de uma pilha, e usar uma diferente pra base, no caso a do arduino?

Muito obrigado
64  Forum 2005-2010 (read only) / Troubleshooting / Re: Can't upload to arduino pro mini on: January 14, 2011, 01:28:45 pm
Hi, after a long time (like I said) it worked! But when soldering the FTDI pins I destroyed the board a little bit and some pins of the FTDI aren't making contact. I already connected the FTDI to the other TX and RX pins, but don't know what to do with the 2 pins that are missing (the other 2 are VCC and GND). I know one is reset, but which one? And where I connect the other one? (when I connect the FTDI to the broken pins, the green led starts blinking so fast, like with delay(30)smiley-wink
Thanks, here's a video:
65  Forum 2005-2010 (read only) / Troubleshooting / Re: Can't upload to arduino pro mini on: December 13, 2010, 08:15:31 pm
Hmm, yep, already tried this. And already tried uploading to the board while not in protoboard. Same problem...


 :'(
66  Forum 2005-2010 (read only) / Troubleshooting / Re: Can't upload to arduino pro mini on: December 13, 2010, 08:02:07 pm
Sorry, didn't understand...  :-[
67  Forum 2005-2010 (read only) / Troubleshooting / Re: Can't upload to arduino pro mini on: December 13, 2010, 03:16:29 pm
Tried and nothing happened.

And here's a video of what happens:
68  Forum 2005-2010 (read only) / Troubleshooting / Re: Can't upload to arduino pro mini on: December 12, 2010, 01:43:56 pm
My arduino isn't the mini, it is the pro mini, it's another type smiley-sad
69  Forum 2005-2010 (read only) / Troubleshooting / Re: Can't upload to arduino pro mini on: December 12, 2010, 01:41:33 pm
don't select arduino duemilanove? What I'm gonna select?
70  Forum 2005-2010 (read only) / Troubleshooting / Re: Can't upload to arduino pro mini on: December 12, 2010, 11:53:45 am
No I didn't. I'm leaving this alone for a few weeks to see what happens, the same way that I did to my duemilanove.

Hope this works.. smiley-sad

If you find a solution, please tell me! Thanks!
71  Forum 2005-2010 (read only) / Troubleshooting / Re: Can't upload to arduino pro mini on: December 01, 2010, 04:24:32 pm
Thank you so much by the help, but look, thats a vid I made before soldering the pins, with a LED and no resistors:

I tested this sketch so many times, I remember that leave it on by a minutes...

When this same uploading problem happened to my duemilanove, I quitted it, and weeks after, tried to upload to it and worked at the first try.
The soldering paste, when heated by the soldering iron, makes a noise. This same noise happened when I saw a smoke, don't know if this smoke comes from the soldering paste gettin hot.

I'm from Brazil and can't pay another $30 shipping for just a arduino pro mini board. And about changing the atmel... I'm not a hero, can't sold that.

 :'(
72  Forum 2005-2010 (read only) / Troubleshooting / Re: Can't upload to arduino pro mini on: December 01, 2010, 03:35:05 pm
In my duemilanove I had this problem with the vcc and gnd.

But on the pro mini, I used the LED with no resistors and it worked. But now, I even tried to upload with nothing connected to board. Nothin happens
73  Forum 2005-2010 (read only) / Troubleshooting / Re: Can't upload to arduino pro mini on: December 01, 2010, 03:17:51 pm
The lats sketch I remember I uploaded was a blink sketch on the pin 2, cuz it's near the GND pin. Before soldering, I tested it and the led started blining. Now this don't happens
74  Forum 2005-2010 (read only) / Troubleshooting / Re: Can't upload to arduino pro mini on: December 01, 2010, 03:16:13 pm
when I try to upload a sketch, the green led turns off.

This green led turns on and off many times, but when I try to upload, it turns off and returns when the sketch fails.


? :-[
75  Forum 2005-2010 (read only) / Troubleshooting / Re: Can't upload to arduino pro mini on: December 01, 2010, 03:02:16 pm
The pins are soldered, but nothing is connected to them.

When I connect the board to power, the atmel chip gets hot. In the beggining, I got a smoke from this chip. Now no more. I believe that the soldering paste I used are doing some wrong connections in the chip, but already cleanned it so many times.

I don't know why is the green led on, when I used the board and uploaded a blink sketch, times ago, it never gets on...


I would thank SO MUCH if somebody can help me. That's the only arduino I have and I can't buy another at this moment.
(I had a problem like this, months ago, with my arduino duemilanove, gets a smoke at the beggining, when, I believe, the soldering paste gets evaporated completely, it started working again, but after a few days of natural cleanning.)

Thanks!
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7