Show Posts
Pages: [1]
1  Forum 2005-2010 (read only) / Troubleshooting / Re: Problem with WProgram.h on: October 14, 2010, 06:41:18 am
Thanks for the hint!

It seems that the new Arduino broke the compatibility to Pololu's 3pi / Orangutan Libraries.
After commenting out most of the WProgram.h I got finally rid of this error message. But now I have several more about internal Pololu library stuff.
;-(

Daniel
2  Forum 2005-2010 (read only) / Troubleshooting / Problem with WProgram.h on: October 13, 2010, 08:04:42 am
Hallo,

I am trying to get my old program running (build on Arduino 18) under Arduino 21. But all I get is this error message.

In file included from Hausroboter.cpp:51:
/Applications/Arduino.app/Contents/Resources/Java/hardware/arduino/cores/arduino/WProgram.h:54: error: expected unqualified-id before numeric constant
/Applications/Arduino.app/Contents/Resources/Java/hardware/arduino/cores/arduino/WProgram.h:54: error: expected `)' before numeric constant


At line 51 I have my variable declarations:
boolean hindernis;
long now;
[...]

And I cannot figure out what is wrong?

Daniel

3  Forum 2005-2010 (read only) / Troubleshooting / Re: Cannot include Wiring.h in Library on: October 14, 2010, 08:56:14 am
Hi,

I am using Arduino 19. I pasted the library here: http://pastebin.com/CB9KgZdm

The error occurs in line 109.

The library is located in ~/Arduino/libraries/Pololu...

If I just include this library in my code the error occurs.

Daniel
4  Forum 2005-2010 (read only) / Troubleshooting / Cannot include Wiring.h in Library on: October 14, 2010, 07:16:35 am
Hi,

I try to get an old program running which uses the Libraries by Pololu. When I try to compile I get the following errors:

PololuQTRSensors.cpp:109:75: error: wiring.h: No such file or directory

PololuQTRSensors.cpp:545: error: 'delayMicroseconds' was not declared in this scope

Why isnt it possible to include wiring.h in the Library? If I delete the include statement in the library only the last error persists. So it really seams to be related to the missing wiring.h...

Daniel
5  Forum 2005-2010 (read only) / Interfacing / Re: Reset Ethernet on: December 16, 2010, 01:11:29 am
Thanks, but sadly that's not the problem. Which is: The arduino shield looses connection after some time (may be 1 or 2 days), even though it has a static ip address and the network hardware is working fine.

So basically I need to reset the shield using software.

Daniel
6  Forum 2005-2010 (read only) / Interfacing / Reset Ethernet on: December 14, 2010, 01:29:07 am
Hi,
I am using one of those Arduino Ethernet Shields. Sadly, the connection is not very stable for long runs. I have to conclude, that the Arduino / Shield is the problem, since I reset my network hardware regularly. The Arduino just stops opening connections to my servers anymore.

Is it possible to reset the Ethernet Shield using software?

Daniel
Pages: [1]