Show Posts
Pages: [1]
1  Using Arduino / Microcontrollers / Re: Uno 328p, ethernet shield and debugWire :-) on: August 05, 2014, 01:07:50 am

I have a trusty Dragon  smiley
I was using it mostly for ISP programming and JTAG debugging on Atmega2560...
But while fiddling around  debugwire I also brick my dip 328p few times  so I also used for the first time the
high voltage programmer (HVPP) .
 
smiley

2  Using Arduino / Microcontrollers / Re: Uno 328p, ethernet shield and debugWire :-) on: August 04, 2014, 11:05:20 am
It is working  smiley

I didn't find a lot of information on debugwire (DW) but, I can imgine how this work after turning DW fuse on and a reboot of your uCtrl DW change the function of the reset pin for some kindof for 2ways1wire communication protocol, so of course anything link to the reset will see some highs and lows on that line so possibly reset them self all the time too...

So, back to the arduino shield I did cut out traces around ISP connector and reset pin header, so by this I isolate the reset going to the wiznet ic. So cool stuff ! it works nicely ! well DW is slower than JTAG but everything work great.

Now I have 2 "clone" internet shields, the reset routing is logically the same but not physically the same on he PCB, so you will have to find yourself where to cut you trace ...

so have fun  smiley
3  Using Arduino / Microcontrollers / Uno 328p, ethernet shield and debugWire :-) on: July 25, 2014, 12:04:11 am

ok  here my "problem"....
I only have uno in hands right now so I started using one for a new project using Atmel Avr Studio :o)
at some point I had to debug my code and just  found out the 328p only have debugWire, 
so after fiddling around I found that removing the reset link permit debugWire.

so no problem,   now I just got a ethernet shield so I can export data to web.... 
everything work fine until I want to used debugwire with the ethenet shield ...

first thought is to cut reset from ISP connector,  I can live with a manual reset of the shield ... but ...

anyone already find out how  and what to cut to have debugwire running ?

smiley
4  Using Arduino / Programming Questions / Re: Need 8 digit 7 Segment LED display using only 3 I/O lines? on: May 27, 2014, 06:44:14 pm

I just got few of those modules and, I need the lib in the first message (the link no longer works)...
It' s just for test purpose, testing all leds ...

:-)

5  Using Arduino / Storage / Re: SpiRAM2 Lib available somewhere ? on: April 21, 2012, 01:53:39 am
 
bump !!!

i'm also looking to used the SpiRam2 librairie but it is still an empty zip !!!
anyone has a backup somewhere ?

 smiley-cool
6  Using Arduino / Installation & Troubleshooting / i got 2 atmega1280 only 1 works !? on: May 15, 2011, 02:22:19 am
hi :-)

im a arduini noob ! :-)

i bought 2 atmega1280 boards i plug the first one, vista detect it and i run the "blink" example fine.
so i try my second board after reboot etc ...
no beep of the driver and no port get on and of course no communication ...

can i use more than one board ?
my guest is i got one busted atmega ....
what  do  you think ?

:-)
Pages: [1]