Show Posts
Pages: [1]
1  Using Arduino / Sensors / Re: Lost getting started with Maxim digital thermometer on: June 22, 2011, 10:53:51 pm
Very weird -- it cut off what I was trying to correct -- maybe you had it right originally and it did the same thing to you.

I was trying to write that it should be:

Code:
addr[i]
2  Using Arduino / Sensors / Re: Lost getting started with Maxim digital thermometer on: June 22, 2011, 10:51:28 pm
Thanks a million, DaveO! Everything worked like a charm, though I did have to tweak one small thing to get the code to work to detect the sensor address.

Where you put:

      if (addr < 16) {

and:

      Serial.print(addr, HEX);

I think in both cases it needs to be addr

But I'm all set, recording temperatures all over the place (well, not all over the place - actually very consistantly. If they were all over the place that would be a different kind of error  smiley-wink ). Thanks again!


3  Using Arduino / Sensors / Lost getting started with Maxim digital thermometer on: June 22, 2011, 01:05:42 am
Hi all:

My first post here, so forgive me if this is previously asked/answered.

I'm trying to get a temperature reading from a DS18S20 temp sensor, and I'm getting stuck somewhere, but I don't have enough information to know what I'm doing.

First of all, I'm not sure I understand how to wire the sensor correctly. I'm trying to use the powered mode, because I can't for the life of me figure out how the parasite mode is supposed to be wired. But if I'm doing powered mode, is this right?

sensor pin 3: 5v, through 4.7K resistor (the other end of which goes between pin 2 and the data wire out to arduino? This part makes no sense to me)
sensor pin 2: the other end of the 4.7k resistor, then to the data wire
sensor pin 3: Ground

Thanks for your help,

-mike
Pages: [1]