Show Posts
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6
61  Using Arduino / Programming Questions / Re: Binary sketch size ? on: August 04, 2012, 08:58:22 am
Maybe there is enough flash memory but you made some big array with o lot of integers and you have not enough SRAM.
62  Using Arduino / Programming Questions / function ''if'' is not working or did i write it wrong? on: August 04, 2012, 08:53:27 am
Hi guys,
I wrote sketch for my linefollowing robot and it doesntwork as i expected. Here is part of code (rovno means forward, vlavo is left and vpravo is right  smiley-wink )

Code:
void loop() {
int s1=digitalRead(8);
int s2=digitalRead(7);
int s3=digitalRead(6);
int s4=digitalRead(5);
int s5=digitalRead(4);
int s6=digitalRead(3);
int s7=digitalRead(2);
  if(s4 == 0)rovno;
  else {
    if(s1 == 0){
      vlavo90();
    }
    else{
     if(s7 == 0){
       vpravo90();
     }
     else{
      if (s2 == 0) vlavo();
      else{
       if (s6 == 0) vpravo();
       else{
        if (s3 == 0)vlavo();
        else{
         if (s5 == 0)vpravo();
         else {
           rovno();
         }
        }
       }
      }
     }
    }
  }
}


1 is white and 0 is black line .s1-7 are sensors. s4 is the middle one.if the middle sensor is on the blsck line then it goes forwards and robot doesnt care abouth any others sensors, right? because that's how it DOESN'T work. it goes forward only when all sensors are 1. My robot is going from one side to another and never forward. can anyone help?
63  Using Arduino / Motors, Mechanics, and Power / Re: l293dne motor driver problem on: May 30, 2012, 02:59:54 pm
i fixed it really easy. i connected 10k resistor from input pins on l293 to ground. i also connected input pins to arduino and it works.
64  Using Arduino / Microcontrollers / Re: arduino as isp sucks(in my case) on: May 24, 2012, 01:40:31 pm
OMG. it's working. i dont know when and how but i uploaded code on the second microcontroller and it works. really thaks. smiley-grin
65  Using Arduino / Microcontrollers / Re: arduino as isp sucks(in my case) on: May 24, 2012, 01:26:07 pm
Ok, i disalbed autoreset and i get error and this:

E:\Downloads\Arduino\arduino-1.0\hardware/tools/avr/bin/avrdude -CE:\Downloads\Arduino\arduino-1.0\hardware/tools/avr/etc/avrdude.conf -v -v -v -v -patmega328p -cstk500v1 -P\\.\COM5 -b19200 -e -Ulock:w:0x3F:m -Uefuse:w:0x05:m -Uhfuse:w:0xde:m -Ulfuse:w:0xff:m

avrdude: Version 5.11, compiled on Sep  2 2011 at 19:38:36
         Copyright (c) 2000-2005 Brian Dean, http://www.bdmicro.com/
         Copyright (c) 2007-2009 Joerg Wunsch

         System wide configuration file is "E:\Downloads\Arduino\arduino-1.0\hardware/tools/avr/etc/avrdude.conf"

         Using Port                    : \\.\COM5
         Using Programmer              : stk500v1
         Overriding Baud Rate          : 19200
avrdude: Send: 0 [30]   [20]
avrdude: Send: 0 [30]   [20]
avrdude: Send: 0 [30]   [20]
avrdude: Recv:
avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00

avrdude done.  Thank you.
66  Using Arduino / Microcontrollers / Re: arduino as isp sucks(in my case) on: May 24, 2012, 01:17:12 pm
yes.
67  Using Arduino / Microcontrollers / Re: arduino as isp sucks(in my case) on: May 24, 2012, 01:07:23 pm
''Burning bootloader to I/O Board(this may take a minute)...'' that all.
68  Using Arduino / Microcontrollers / Re: arduino as isp sucks(in my case) on: May 24, 2012, 12:33:39 pm

Operating system?

windows 7
69  Using Arduino / Microcontrollers / Re: arduino as isp sucks(in my case) on: May 24, 2012, 12:31:25 pm
this is what happend to arduino IDE. now im confused.did it begin burning my atmega328 and in half burning it stoped or what have i to do  smiley-confuse .
70  Using Arduino / Microcontrollers / Re: arduino as isp sucks(in my case) on: May 24, 2012, 12:19:11 pm
yea it is in left corner but it's connected just bad picture.by the way it's burnig
25 minutes. i guess it will not work.
71  Using Arduino / Microcontrollers / Re: arduino as isp sucks(in my case) on: May 24, 2012, 12:03:48 pm
thanks but i already find(im not that lazy). and its still burning. there is written tis may take a minute but it's more than 10 minutes so i don't know.
72  Using Arduino / Microcontrollers / Re: arduino as isp sucks(in my case) on: May 24, 2012, 11:42:58 am
yeah i have arduino 1.0 and what's that patch?
73  Using Arduino / Microcontrollers / Re: arduino as isp sucks(in my case) on: May 24, 2012, 11:40:28 am
pin 20 is connected but it's not seen on picture. i tried to connected only rx and tx but no results. the same error. any other idea?
74  Using Arduino / Microcontrollers / Re: arduino as isp sucks(in my case) on: May 24, 2012, 11:16:16 am
here they are:
http://imageshack.us/photo/my-images/208/24052012758.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/823/24052012757.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/267/24052012756.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/205/24052012755.jpg/
75  Using Arduino / Microcontrollers / Re: arduino as isp sucks(in my case) on: May 24, 2012, 11:04:15 am
by the way can i upload images from pc?
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6