Show Posts
Pages: [1] 2
1  Using Arduino / Motors, Mechanics, and Power / Stepper motor and proximity sensors on: May 06, 2013, 05:34:06 pm
Hi All

I have a stepper motor driven distribution valve I am trying to use. From what I can see there is several hall effect sensors. I am trying to figure out  what the output is on the IDC connector or some direction on reading from the sensors. I am thinking of using  a bigeasy driver for control and using the sensors for  positioning. Any help is appreciated.


http://i1062.photobucket.com/albums/t494/xan213/102_6534_zpsc74adf69.jpg
http://i1062.photobucket.com/albums/t494/xan213/102_6535_zpscc49cb1e.jpg
http://i1062.photobucket.com/albums/t494/xan213/102_6536_zpsf07afeb2.jpg
http://i1062.photobucket.com/albums/t494/xan213/102_6542_zps99a6aafd.jpg
http://i1062.photobucket.com/albums/t494/xan213/102_6544_zpsf62d5a9f.jpg
http://i1062.photobucket.com/albums/t494/xan213/102_6545_zpscaa85c99.jpg
http://i1062.photobucket.com/albums/t494/xan213/102_6546_zpsc2621200.jpg


Thanks
2  Using Arduino / Motors, Mechanics, and Power / Peristaltic PUmp on: May 06, 2013, 03:45:16 pm
Hi All

Can someone tell me of a similar alternative for this peristaltic pump in the US.

http://www.wmcpumps.com/pdf/150_stepper_spec_drg.pdf

http://www.williamson-shop.co.uk/150-series-stepper-motor-pump-10878-p.asp



Thanks
3  Using Arduino / Motors, Mechanics, and Power / Re: Relay Problem on: December 17, 2012, 12:21:11 pm
Thank you for the reply. My location is now set. I am using a 24V DC from another set of relays . DC42 , I have used a similar board to the one you reference for another project  and  I am also worried about how much they can withstand a highly demanding application.
4  Using Arduino / Motors, Mechanics, and Power / Relay Problem on: December 15, 2012, 09:58:24 pm
Hi all

Can anyone help me with some suitable relays (preferably industrial grade) to control several of the following .

1.1.5 hp  Pump , 230 VAC, 60 Hertz, 1 Phase, 5.9 Amps

2. Heavy Duty Heat Sheet, Adhesive Backing, 24" X 36", 2160W, 240V, 9 Amps

Thanks


5  Using Arduino / General Electronics / Re: Relay Problem on: November 09, 2012, 08:25:21 pm
Thanks your suggestion worked.
6  Using Arduino / General Electronics / Relay Problem on: November 05, 2012, 02:06:44 pm
Hi All

I have an actuator that is controlled via a DPDT switch. I would like to use a SPST relay (or two) to create an automatic control option. Is this possible and if not what are my options.

Thank you in advance
7  Using Arduino / Sensors / Photointerupter on: July 10, 2012, 02:58:41 pm
Can someone tell me how to use this sensor  to measure rpm on a stepper motor. Specifically I would like to know how this sensor works and how to connect the 4 pins from the sensor to my arduino. I have attached the data sheet for a similar sensor (i think).

1.http://i1062.photobucket.com/albums/t494/xan213/100_5040.jpg

2. http://i1062.photobucket.com/albums/t494/xan213/100_5046.jpg

3.http://i1062.photobucket.com/albums/t494/xan213/100_5050.jpg
8  Using Arduino / Motors, Mechanics, and Power / Power supply on: April 20, 2012, 12:03:02 pm
Hi

Can someone confirm if this  power supply (http://www.jameco.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?freeText=sdr-240-24&langId=-1&storeId=10001&productId=2081086&search_type=jamecoall&catalogId=10001&ddkey=http:StoreCatalogDrillDownView) will work with this controller (http://www.automationdirect.com/adc/Shopping/Catalog/Motion_Control/Stepper_Systems/Drives_-z-_Power/STP-DRV-4850)

Thanks
9  Using Arduino / General Electronics / Re: Relay does not work ! on: April 05, 2012, 09:47:03 am
It works. The transistors from Radioshack were probably faulty or just didn't work. After i changed the pinout on my new transistor  (http://www.alliedelec.com/search/productdetail.aspx?SKU=70014158) everything worked fine. Thank you roncoop and company.
10  Using Arduino / General Electronics / Re: Relay does not work ! on: April 04, 2012, 01:30:20 pm
I don't follow, which parts exactly are wrong ?

 I have my digital out pin connected to a 1kohm resistor then to the base of the transistor. The collector side of the transistor is connected to the anode of my diode and then the cathode is connected to the positive power supply (+5V). There are small wires (white) that connect the  relay coil on either side of the diode. Which part is wrong.
11  Using Arduino / General Electronics / Re: Relay does not work ! on: April 03, 2012, 10:08:53 am
 Sorry it took me a while to put together the stuff i needed to implement your suggestions.I still haven't managed to make this setup work.

Woody - I connected an LED ( across the coil i.e in parallel as suggested)  and still nothing. In the ON state the voltage across the coil is approximately zero.

MarkT/ roncoop - On my last attempt during the ON state the voltage ( collector side)   fluctuates between 0.043V to 0.821. In the OFF state it is 0.004V.

I bought the transistor from 'Radioshack' with no datasheet or reference to their manufacturer. I placed an order for some new transistors with a better vendor that will provide the pinout data.
12  Using Arduino / General Electronics / Re: Relay does not work ! on: March 30, 2012, 02:53:42 pm
yes i put the wires into the breadboard.
13  Using Arduino / General Electronics / Re: Relay does not work ! on: March 30, 2012, 12:17:42 pm
Its still not working but i figured the following:

1. The leads are making contact the breadboard terminal.I used a 5V signal to turn on the coil and the relay fired and the pump turned on.

2. I checked several documents and my diode is correctly oriented and works.

3. Transistor is correctly oriented

4. The voltage at the leg (collector) of the transistor is LESS ( about 1/5 ) than the supplied voltage. I think that's the problem. Can someone confirm if a MPS2222A-331 transistor can be used here.


Thanks
14  Using Arduino / General Electronics / Re: Relay does not work ! on: March 28, 2012, 04:21:11 pm
Thanks for the quick and detailed reply. I will do as suggested
15  Using Arduino / General Electronics / Re: Relay does not work ! on: March 28, 2012, 03:26:49 pm
Here are the links for my initial post.


http://i1062.photobucket.com/albums/t494/xan213/relayset-up.png

http://www.omron.com/ecb/products/pdf/en-g5sb.pdf

Pages: [1] 2