Go Down

Topic: Can't upload to Arduino Mega 256 (Read 629 times) previous topic - next topic

junk260

i try  to  upload  program to arduino but  i can't .. the LED  L  is blinking rather rapidly - 5 times a second or more  HELP ME PLEASE!

and  when  i   reset    arduino... don't  happen  something .. continue  blinking  :(

avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
sry for my english!

It's difficult to diagnose this without more information.  Like your whole set-up.

For some reason, it sounds like your board is not responding.  Have you tried another USB cable?
Facts just don't care if you ignore them.

pYro_65

I have had that message after unplugging and re-plugging the Arduino while the IDE serial monitor is open. Try un-plugging &restarting the IDE. Seems the OS assigns a new COM port for the board and the IDE sticks with the old one ( can't reselect in menu either ).

I'm running windows 7 so this may be irrelevant to you.

Are you using the Arduino Software 1.0?
Try it with an older one.
There is a bug see
http://arduino.cc/forum/index.php/topic,83079.msg634191.html#msg634191


Go Up
 


Please enter a valid email to subscribe

Confirm your email address

We need to confirm your email address.
To complete the subscription, please click the link in the email we just sent you.

Thank you for subscribing!

Arduino
via Egeo 16
Torino, 10131
Italy