Go Down

Topic: Problem starting with Arduino Uno (Read 6756 times) previous topic - next topic

ArduUser

Hi!
I´m using Windows 7.
I have download IDE version 0022.
I have connect Arduino Uno and...

Green led y ON and L led is blinking on red.

When I try to upload from Arduino IDE I get the following error:
avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_disable(): protocol error, expect=0x14, resp=0x51

Any suggestion??

Thanks a lot.

madworm

Install the driver (.inf file) maybe ?
• Upload doesn't work? Do a loop-back test.
• There's absolutely NO excuse for not having an ISP!
• Your AVR needs a brain surgery? Use the online FUSE calculator.
My projects: RGB LED matrix, RGB LED ring, various ATtiny gadgets...
• Microsoft is not the answer. It is the question, and the answer is NO!

PaulS

With the Arduino not connected, start the IDE. Which serial ports are listed under Tools + Serial port?

Quit the IDE. Plug the Arduino in, and restart the IDE. What serial ports are listed under Tools + Serial port? The Arduino is connected to the new serial port.

No new serial ports? The driver is not installed correctly.

ArduUser


"Windows update" understand it´s an Arduino Uno and it tries to install the driver but it can´t. Windows can´t find it.

I have try to install manually driver located in arduino_home/drivers but it is not compatible.

I have intalled on Ubuntu without any problem but I prefer to work on the PC instead the on the laptop (who has Ubuntu).

Where can I get de correct driver?

PaulS

Quote
I have try to install manually driver located in arduino_home/drivers but it is not compatible.

When asked to select a folder, did you select the drivers folder or the ftdi folder inside the drivers folder?

Go Up
 


Please enter a valid email to subscribe

Confirm your email address

We need to confirm your email address.
To complete the subscription, please click the link in the email we just sent you.

Thank you for subscribing!

Arduino
via Egeo 16
Torino, 10131
Italy