Pages: [1]   Go Down
Author Topic: [SOLVED] stk500_getsync()  (Read 416 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Texas USA
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 2
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hi All,
I am having a problem with my Arduino Pro Mini clone (Atmega328) Duemilanove

When uploading a sketch I receive either the error 0x82 or 0x83 on Linux (the LED's start flashing when trying to upload).
When uploading through Windows I get a 0x02 error (LED's also flash normally)

The main LED is lit and there is one blinking LED - about every 2 seconds, which according to what I read is that the bootloader is working.

There is nothing connected to the board, just the FTDI cable which provides 6.4V to the board (max12).
I tried the reset button trick and without
I changed the Baud rate from various 9600 to 115200
I run on Linux (FC16) with a serial-USB cable, but also tried on native Windows7 and WinXP through virualization.

I used avrdude directly I tried several commands like
/usr/bin/avrdude -C/etc/avrdude/avrdude.conf -v -v -v -v -patmega328p -cstk500v1 -P/dev/ttyUSB1 -b57600 -D -Uflash:w:/tmp/build8973257987213556989.tmp/BareMinimum.cpp.hex:i

changing the baud values here and also replacing -cstk500v1 with -carduino

I believed I have tried every possible configuration and all ended up with these error(s)....

Although if I change the speed to higher values i get the error 0xf0 or 0xff back.

Anybody ever encountered anything like this? do I need to get an AVR programmer?

Thanks in advance
Oscar

« Last Edit: June 08, 2012, 12:34:35 pm by ozkaa » Logged

Texas USA
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 2
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I managed to get the board working by connecting an UNO R3 to the reset pin + 11,12,13 and flash a new bootloader unto it (OptiBoot).
Then I also was able to upload the blink light example using upload using programmer.

Remember that the new board will be identified as a Arduino UNO since the bootloader got changed.

Hope it helps somebody with the same issue?
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: