Go Down

Topic: Problem starting with Arduino Uno (Read 6480 times) previous topic - next topic

ArduUser

Hi!
I´m using Windows 7.
I have download IDE version 0022.
I have connect Arduino Uno and...

Green led y ON and L led is blinking on red.

When I try to upload from Arduino IDE I get the following error:
avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_disable(): protocol error, expect=0x14, resp=0x51

Any suggestion??

Thanks a lot.

madworm

Install the driver (.inf file) maybe ?
• Upload doesn't work? Do a loop-back test.
• There's absolutely NO excuse for not having an ISP!
• Your AVR needs a brain surgery? Use the online FUSE calculator.
My projects: RGB LED matrix, RGB LED ring, various ATtiny gadgets...
• Microsoft is not the answer. It is the question, and the answer is NO!

PaulS

With the Arduino not connected, start the IDE. Which serial ports are listed under Tools + Serial port?

Quit the IDE. Plug the Arduino in, and restart the IDE. What serial ports are listed under Tools + Serial port? The Arduino is connected to the new serial port.

No new serial ports? The driver is not installed correctly.

ArduUser


"Windows update" understand it´s an Arduino Uno and it tries to install the driver but it can´t. Windows can´t find it.

I have try to install manually driver located in arduino_home/drivers but it is not compatible.

I have intalled on Ubuntu without any problem but I prefer to work on the PC instead the on the laptop (who has Ubuntu).

Where can I get de correct driver?

PaulS

Quote
I have try to install manually driver located in arduino_home/drivers but it is not compatible.

When asked to select a folder, did you select the drivers folder or the ftdi folder inside the drivers folder?

Go Up