Go Down

Topic: Arduino 1.0.1, Leonardo in boards.txt but not in IDE boards list (Read 862 times) previous topic - next topic

charliegolf

Apologies in advance if I've done something stupid.

Just received a shiny new Leonardo from la casa de Sparkfun.  I promptly downloaded the 1.0.1 IDE from here. I installed the driver according to this.

I opened up the IDE and set the port.  I went to change the board but Leonardo was not on the list.

I poked the google machine a couple of times only finding this problem occurring in 1.0 and solved by uncommenting the boards.txt file.  I opened the boards.txt file for the 1.0.1 IDE and found Leonardo there not commented out. 

Has anyone else seen this?  Or, did I do it wrong?

Thanks

wanderson

Do you still have an older version of the Arduino software loader on that machine?  I wonder if the reason it is not showing is because it is reading a different set of configuration files from those that came with 1.0.1?
New true random number library available at: http://code.google.com/p/avr-hardware-random-number-generation/

Current version 1.0.1

mellis

I haven't seen this, but I wonder if it's a line-ending issue.  Maybe try deleting all the line endings and then re-inserting them? 

Also, do you have anything in the hardware sub-directory of your sketchbook?  It's possible that a boards.txt file there is somehow interfering with the one that comes with the software.

charliegolf

Sorry for the late reply.

Wanderson:  I made sure to not intermix my Arduino directories. But, just for fun, I opened up boards.txt from Arduino 1.0, uncommented Leonardo and checked in the IDE...Leonardo was there as expected. 
I checked last night on my machine at the house (set up for Arduino identically to this machine) and in 1.0.1 Leonardo was there.  I downloaded 1.0.1 to each machine on the same day, within hours of each other.

Mellis: Nothing in my hardware subdir other than arduino and tools folders.  I will try your suggestion and let you know how it went.

xvjeko


Apologies in advance if I've done something stupid.

Just received a shiny new Leonardo from la casa de Sparkfun.  I promptly downloaded the 1.0.1 IDE from here. I installed the driver according to this.

I opened up the IDE and set the port.  I went to change the board but Leonardo was not on the list.

I poked the google machine a couple of times only finding this problem occurring in 1.0 and solved by uncommenting the boards.txt file.  I opened the boards.txt file for the 1.0.1 IDE and found Leonardo there not commented out. 

Has anyone else seen this?  Or, did I do it wrong?

Thanks


aviod unlicenced manufacturers such as sparkfun, you wont get support...

Louis Davis

I think you have been misinformed, Sparkfun has always been an authorized distributor of Arduino products.
See the distributors page under USA, they are the first one listed:
http://arduino.cc/en/Main/Buy

Go Up