Go Down

Topic: Arduino Mega 2560 - Mac OS X 10.8 Serial Port (Read 584 times) previous topic - next topic

fr0zenst0rm

Hi everyone,

I just received my very first Arduino, it's an Arduino Mega 2560...
First, here is my System profile:
MacBook Pro (Early 2011)
OS: Mac OS X 10.8.3
FDTI-Driver: Newest, just installed ;)
USB 2.0 Ports... everything working...
Newest Arduino IDE

Having looked into the Mac OS X Startup guide (http://arduino.cc/en/Guide/MacOSX), i knew there shouldn't be no drivers required with Arduino 2560... But the Arduino didn't show up... (Serial Port)
I looked around in the Google search and found the FDTI Drivers - alright - installed!
Starting the IDE.... Nothing. Reboot with connected Arduino -> IDE started -> Serial Port appeared (tty.serialmodemXXX).
Wrote sketch, want to upload it: Port already in use :(
Now: disconnected the Arduino, reconnected ... no serial port...
Reboot, restart the IDE, reinstall the driver, deinstall the driver, use other USB Ports ... Nothing.
When I connect the Arduino to my Mac, in the Console these notifications appear:
Code: [Select]
02.12.13 17:21:22,000 kernel[0]: USBF: 753.570 [0xffffff801b2fe800] The IOUSBFamily is having trouble enumerating a USB device that has been plugged in.  It will keep retrying.  (Port 2 of Hub at 0xfd120000)
02.12.13 17:21:25,000 kernel[0]: USBF: 756.569 [0xffffff801b2fe800] The IOUSBFamily was not able to enumerate a device.
02.12.13 17:21:26,000 kernel[0]: USBF: 757.410 [0xffffff801b2fe800] The IOUSBFamily is having trouble enumerating a USB device that has been plugged in.  It will keep retrying.  (Port 2 of Hub at 0xfd120000)
02.12.13 17:21:30,000 kernel[0]: USBF: 760.812 [0xffffff801b2fe800] The IOUSBFamily was not able to enumerate a device.
02.12.13 17:21:30,000 kernel[0]: USBF: 761.669 [0xffffff801b2fe800] The IOUSBFamily is having trouble enumerating a USB device that has been plugged in.  It will keep retrying.  (Port 2 of Hub at 0xfd120000)
02.12.13 17:21:31,000 kernel[0]: USBF: 762.498 [0xffffff801b2fe800] The IOUSBFamily gave up enumerating a USB device after 10 retries.  (Port 2 of Hub at 0xfd120000)
02.12.13 17:21:31,000 kernel[0]: USBF: 762.498 [0xffffff801b2fe800] The IOUSBFamily was not able to enumerate a device.


I already looked around here in the forum, but nothing helped me...
Not sure what to try next. It seems that the Mega is working just fine!

Go Up
 


Please enter a valid email to subscribe

Confirm your email address

We need to confirm your email address.
To complete the subscription, please click the link in the email we just sent you.

Thank you for subscribing!

Arduino
via Egeo 16
Torino, 10131
Italy