Pages: 1 [2]   Go Down
Author Topic: How to program ATtiny45 with Arduino Leonardo as ISP  (Read 7180 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Full Member
***
Karma: 9
Posts: 109
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Well, since johntech2011 is on windows xp, I tried things out on that os (I used win xp pro sp2). Guess what, it did not work. The work around so use -c arduino (http://arduino.cc/forum/index.php/topic,108270.msg1013258.html#msg1) does not help either.

More in general communication over the leo's virtual com port does not work at all: error writing to serial port (tried putty, ide's serial monitor and avrdude) This is strange  since uploadng sketches to the leo's bootloader does work correctly. So this must be caused by the leo's core which works very well with linux but really has some problems with windows.

I want to figure this out but it does not look very good. All ideas are welcome.

Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 4
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Thank you for verifying that Peter. That was driving me nuts as everything I found said it would work. Believe me I tried a lot of things. Once I purchased the Uno ver 3 it worked the first time.

John
« Last Edit: December 12, 2012, 04:21:19 am by johntech2011 » Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

 Thanks for everyone.I did try on ATMEGA 168 and it works.
Logged

Sao Paulo
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 4
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Perfect! It helped me a lot!
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 1
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I know this is resurrecting a very old thread, but I just wanted to thank PeterVH for his work.
I couldn't get my ProMicro copy (32u4) to work properly as an ISP.
After adding the file "programmers.txt" as Peter outlined in his Wordpress article, everything started working fine.
I am using Windows 7 64-bit and Arduino 1.0.5 and nothing but Peter's workaround helped.
Thanks again. smiley-cool
Logged

Pages: 1 [2]   Go Up
Jump to: