Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Problems trying to load a program to my new MEGA 2560  (Read 180 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 3
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hi all.
I am trying to upload a program to my new MEGA 2560 but it will not let me.
This is a copy of the log.

system wide configuration file is
"c:\ _temp_AstroEQUPloader\avrdude.conf"
using port :\\.\com10
using programmer : wiring
overiding baud rate :115200
avrdude: ser_open( ) : cant open device "\\.\com10" Access is denied

I should point out this is the log from the program I am trying to upload.
Before this log appears the upload seems to be going fine with all 3 led's flashing away on the MEGA 2560's board.

I am probably doing something really stupid so be gentle with me as I have never used one of these before.
Many thanks
« Last Edit: January 31, 2014, 05:14:48 pm by astroteclimited » Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 7
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Try to choose a right Board as "Arduino Mega or Arduino ADK" from the Tools menu---->Boards


* Screen Shot 2014-01-31 at 22.30.59.png (134.88 KB, 635x353 - viewed 17 times.)
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 3
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hi there
Thank you for you suggestion.
I set all that up when I first plugged it in.
I tested the MEGA with the blink test suggested on the web site and that works fine.
Its just this tried and tested program that wont load.
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 7
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hi there
Thank you for you suggestion.
I set all that up when I first plugged it in.
I tested the MEGA with the blink test suggested on the web site and that works fine.
Its just this tried and tested program that wont load.

What code a u using? Try to unplug the usb and then plug it again... sometimes it just stops uploading.
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 3
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Cheers for that.
I have tried that along with resets and reboots all to no avail.
I did not write this program so no idea what the code is but it is a tried and tested program so I know it should work.
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: