Go Down

Topic: Mega 2560 ADK not responding on TX & RX (Read 2 times) previous topic - next topic

ksp1717

Hi

Thanks for your reply. So is there any way in which I can fix these issues ??? Will replacing the atmega solve anything ??

--ksp

koklimabc


eried


Hi

Thanks for your reply. So is there any way in which I can fix these issues ??? Will replacing the atmega solve anything ??

--ksp


I think first is to check how to fix the "serial" side of the issue.


fyi i failed in loopback test.


Try going to DFU mode, updating the firmware
My website: http://ried.cl

koklimabc

#13
Sep 16, 2012, 11:18 am Last Edit: Sep 16, 2012, 11:54 am by koklimabc Reason: 1
I've done through the process to upload a new bootloader by using AVR studio 6 + avrisp2 (known as avr isp mkII), but it return no respond to Rx and Tx light to flash when my sample sketch upload on it until no end stop in process uploading.

but I still tried using my another fine Duecimilia board by erase and test it before I test it again by upload same atmega328P type bootloader and to verify it, then is working back to able upload with sketch.

I confirmed that aVR studio 6 + avrisp2 is fine to be able to upload firmware\bootloader into arduino any board flash memory.

koklimabc

I think I've already found the solution from  " http://arduinomega.blogspot.com/2011/06/reviving-dead-arduino-board-good-as-new.html " because my usb chip was fried out.

I turn out to locate my hex files and proceed to device programming by include .hex (once compile it under arduino IDE it will then appear under C:\users\xxx\AppData\Local\Temp begins with buildxxx folder inside) and copy .hex file to easy to find location before programming by using avrisp mkII to 6 pin isp cable in flash programming.

It  worked out in charmed after I tried to upload an easy sketch and test it.

BTW anyone got solution to solved usb chip problems on this pages because mega adk or mega 2560 is common to have usb chips faulty problems.

Go Up