Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Weird problem!  (Read 341 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hi everybody!

  I've a very weird problem I'm unable to understand !

I bought a Arduino UNO.

1st Try :
I plugged it to my MacBook Pro.
Everything normal, leds were blinking.
I tried to load the Blink Exemple :
No response. Pressing the reset button makes nothing.

2nd Try : 
I tried again 1 week later (yesterday) : everything working ! I tried a few programs.

3rd Try : 
I try again today, same problem than the first time !!! I've only the blue led L ON, Led RX blinks 3 times when loading a program. Nothing else !

Does anybody have an idea ?

(Sorry for my bad english, I'm French!)

Thanks a lot !!!
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Could it be an electrostatic problem ?
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Is it normal that when I plug the USB, the pin 0 (RX) stay HIGH (5V) ?
Logged

Global Moderator
Dallas
Offline Offline
Shannon Member
*****
Karma: 198
Posts: 12753
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Is it normal that when I plug the USB, the pin 0 (RX) stay HIGH (5V) ?

Yes.
Logged

Global Moderator
Dallas
Offline Offline
Shannon Member
*****
Karma: 198
Posts: 12753
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset


Try a different USB cable.
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Ok thanks.

Using different USB cable : doesn't work
External power : reset doesn't work (blue led power stay ON, nothing else)
Using USBTinyISP : Doesn't work ("try to verify connexion")

Idea ?
Logged

Global Moderator
Dallas
Offline Offline
Shannon Member
*****
Karma: 198
Posts: 12753
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset


Is an error message output when you try to upload a sketch?

Do you have the correct board selected?

Is anything connected to the board other than the USB cable?

Do you have any other boards that work with the computer?
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Thanks for your help!

Yes I have the error stk500_recv(): programmer is not responding like a lot of people ! But it's strange that the Reset button doesn't make LED blinking.

Nothing connected to the board.

I've already success to upload sketchs with the board, sometimes working, sometimes not, with the same manipulation.

I should receive an other UNO board this week (I gonna try to change the ATmega328…)

Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: