Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Ethernet and GSM Router  (Read 424 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Jr. Member
**
Karma: 0
Posts: 54
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hi, within my job i use industrial GSM routers (a GSM modem with thernet port) to connect computers on site to the internet and as far as my understanding of them, there a router with a simcard and act like any other router?

So..i have my ethernet shield on my arduino and i have set it to connect to a server i have, this works fine when i share my computers ethernet port and loop the arduino into there (so its using my internet) when i plug it into the GSM router however, it cannot make a connection, yet throws no ethernet connection errors.

in the router log though i do see this:
   DHCPDISCOVER(lan0) de:ad:be:ef:fe:ed
info   Oct 6 13:27:06   dnsmasq[782]   DHCPOFFER(lan0) 192.168.104.146 de:ad:be:ef:fe:ed
info   Oct 6 13:27:06   dnsmasq[782]   DHCPDISCOVER(lan0) de:ad:be:ef:fe:ed
info   Oct 6 13:27:06   dnsmasq[782]   DHCPOFFER(lan0) 192.168.104.146 de:ad:be:ef:fe:ed
info   Oct 6 13:27:06   dnsmasq[782]   DHCPREQUEST(lan0) 192.168.104.146 de:ad:be:ef:fe:ed
info   Oct 6 13:27:06   dnsmasq[782]   DHCPACK(lan0) 192.168.104.146 de:ad:be:ef:fe:ed WIZnetEFFEED
info   Oct 6 13:31:23   kernel   lan0: link down
info   Oct 6 13:31:25   kernel   lan0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0x41E1
info   Oct 6 13:31:30   dnsmasq[782]   DHCPDISCOVER(lan0) de:ad:be:ef:fe:ed
info   Oct 6 13:31:30   dnsmasq[782]   DHCPOFFER(lan0) 192.168.104.146 de:ad:be:ef:fe:ed
info   Oct 6 13:31:30   dnsmasq[782]   DHCPREQUEST(lan0) 192.168.104.146 de:ad:be:ef:fe:ed
info   Oct 6 13:31:30   dnsmasq[782]   DHCPACK(lan0) 192.168.104.146 de:ad:be:ef:fe:ed WIZnetEFFEED
info   Oct 6 13:32:59   kernel   lan0: link down
info   Oct 6 13:33:02   kernel   lan0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0x41E1

This repeats and repeats, i assume WIZnetEFFEED is the ethernet shield?

Does anyone know what is happeneing above and to why it wont connect?

The GSm router does work, and i can plug it into my computer and browse sites using the GSM.

Thanks
Andy
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: