Go Down

Topic: Arduino UNO+Motor Shield DC motor controlling ! (Read 4516 times) previous topic - next topic

Hello,

I have an Arduino UNO R3 and Motor Shield. I want to control a dc motor via motor shield.

I am new at programming.

Are there any control program example  for me ? Thank you.

AWOL

"Pete, it's a fool looks for logic in the chambers of the human heart." Ulysses Everett McGill.
Do not send technical questions via personal messaging - they will be ignored.

I found this code for using one DC motor but the motor did not work. I got this error : avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00

How can I fix this code ?

Code: [Select]
void setup() {
 
 //Setup Channel A
 pinMode(12, OUTPUT); //Initiates Motor Channel A pin
 pinMode(9, OUTPUT); //Initiates Brake Channel A pin
 
}

void loop(){
 
 //forward @ full speed
 digitalWrite(12, HIGH); //Establishes forward direction of Channel A
 digitalWrite(9, LOW);   //Disengage the Brake for Channel A
 analogWrite(3, 128);   //Spins the motor on Channel A at full speed
 
 delay(3000);
 
 digitalWrite(9, HIGH); //Eengage the Brake for Channel A

 delay(1000);
 
 //backward @ half speed
 digitalWrite(12, LOW); //Establishes backward direction of Channel A
 digitalWrite(9, LOW);   //Disengage the Brake for Channel A
 analogWrite(3, 123);   //Spins the motor on Channel A at half speed
 
 delay(3000);
 
 digitalWrite(9, HIGH); //Eengage the Brake for Channel A
 
 delay(1000);

 

AWOL

#3
Oct 08, 2012, 01:35 pm Last Edit: Oct 08, 2012, 01:43 pm by AWOL Reason: 1
There's nothing wrong with the code (well, nothing syntactically wrong) - that's an upload error; did you select and connect the correct board?
"Pete, it's a fool looks for logic in the chambers of the human heart." Ulysses Everett McGill.
Do not send technical questions via personal messaging - they will be ignored.

PaulS

Quote
did you select and connect the correct board?

And, did you make sure that there is nothing connected to pins 0 and 1 (directly or via any shield)?

Yes, I selected the correct board (Arduino UNO R3).


Quote
did you select and connect the correct board?

And, did you make sure that there is nothing connected to pins 0 and 1 (directly or via any shield)?


There is nothing connected any pins on shield. Just USB and motor connections on shield (A+ A-) are connected


PaulS

Quote
Is there any idea ?

I have a couple. First, you might try telling us, via a link, just which shield you have.

Second, you might try removing the shield while uploading the sketch.

Go Up
 


Please enter a valid email to subscribe

Confirm your email address

We need to confirm your email address.
To complete the subscription, please click the link in the email we just sent you.

Thank you for subscribing!

Arduino
via Egeo 16
Torino, 10131
Italy