Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Rowberg's Libraries for MPU-6050 Breakout Board Not Working  (Read 779 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 4
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I have been having issues with Rowberg's libraries for the MPU-6050 Breakout Board (http://www.ebay.com/itm/MPU-6050-Module-3-Axis-Gyroscope-Acce-lerometer-for-Arduino-Power-supply-3v-5v-/140843435041?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20caec4421).

In particular, when I run https://github.com/jrowberg/i2cdevlib/blob/master/Arduino/MPU6050/Examples/MPU6050_raw/MPU6050_raw.ino the Serial Port Monitor outputs strange, incomprehensible symbols.

Here is a sample:


Our wiring is as follows:
    VCC - 3.3V
    GND - GND
    SDA - Analog A4
    SCL - Analog A5
    INT - Pin 2

Any advice on this matter would be greatly appreciated.

Logged

Nice, France
Offline Offline
Full Member
***
Karma: 11
Posts: 237
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

In particular, when I run https://github.com/jrowberg/i2cdevlib/blob/master/Arduino/MPU6050/Examples/MPU6050_raw/MPU6050_raw.ino the Serial Port Monitor outputs strange, incomprehensible symbols.

Here is a sample:


Look in the bottom right of your serial monitor, where the speed is 9600. Now look a the sketch you referenced:

Code:
Serial.begin(38400);

So, set your serial monitor to 38400.

Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 4
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Thank you! This works.
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: