Go Down

Topic: What about the bootloader? (Read 9552 times) previous topic - next topic


newhobby

I tried uploading using TX0/RX0, but wasn't able to.
What needs to be done for this to work?
Here is what I did:
1. Press Erase button
2. Press Reset button
3. On Arduino IDE 1.5.2, I click upload.
This is what I get:
Quote

Binary sketch size: 9,860 bytes (of a 524,288 byte maximum) - 1% used
Forcing reset using 1200bps open/close on port COM3
PORTS {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } / {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } => {}
PORTS {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } / {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } => {}
PORTS {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } / {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } => {}
PORTS {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } / {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } => {}
PORTS {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } / {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } => {}
PORTS {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } / {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } => {}
PORTS {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } / {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } => {}
PORTS {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } / {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } => {}
PORTS {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } / {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } => {}
PORTS {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } / {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } => {}
PORTS {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } / {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } => {}
PORTS {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } / {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } => {}
PORTS {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } / {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } => {}
PORTS {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } / {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } => {}
PORTS {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } / {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } => {}
PORTS {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } / {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } => {}
PORTS {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } / {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } => {}
PORTS {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } / {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } => {}
PORTS {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } / {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } => {}
PORTS {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } / {COM3, COM9, COM35, COM39, COM40, COM47, } => {}
Uploading using selected port: COM3
D:\Software\arduino-1.5.2/hardware/tools/bossac.exe --port=COM3 -U true -e -w -v -b C:\Users\Owner\AppData\Local\Temp\build7113222333597006268.tmp/Blink.cpp.bin -R
No device found on COM3

newhobby

Well, nevermind.
I was able to use bossa command line tool just fine.
Then I went back to Arduino IDE and was able to upload too. So, maybe it was just bad connection in one of the jumper wires when I was trying before.


aureliusss

so where do i find the bootloader for ATMGEGA 16U2 in order to reproduce the exact function it does onto the Artduino DUE? i mean to load code from arduino IDE to SAM3X.

Go Up
 


Please enter a valid email to subscribe

Confirm your email address

We need to confirm your email address.
To complete the subscription, please click the link in the email we just sent you.

Thank you for subscribing!

Arduino
via Egeo 16
Torino, 10131
Italy