Go Down

Topic: Problems with USB2SERIAL for first-time Arduino user. (Read 783 times) previous topic - next topic

gausie

Hi all,

I just bought a Arduino Ethernet W/O PoE + USB2SERIAL from seeedstudio for my first Arduino project. I connect the usb2serial to the Arduino and plug a USB cable from the usb2serial to my (Ubuntu) computer but nothing appears in lsusb and nothing appears on dmesg. However, the power LEDs go on on both the converter and the Arduino.

Is the Arduino faulty? Any help?

Thanks,

Gausie

johnwasser

Maybe your Linux distro has 'brltty' installed?  That conflicts with the USB2SERIAL so you have to uninstall it.  This page gives instructions: http://www.ladyada.net/learn/arduino/lesson0-lin.html
Send Bitcoin tips to: 1L3CTDoTgrXNA5WyF77uWqt4gUdye9mezN
Send Litecoin tips to : LVtpaq6JgJAZwvnVq3ftVeHafWkcpmuR1e

gausie

#2
Nov 15, 2012, 06:25 pm Last Edit: Nov 15, 2012, 06:27 pm by gausie Reason: 1
Will try this when I get home - thanks!

However, that page suggests that I should get *some* output on dmesg if brltty is installed and at the moment I get nothing at all.

gausie

I do not have brltty installed. I've also tried plugging it into a Mac at work and there's nothing on dmesg there. What shall I do?

Is it worth mentioning that both "on" and "l9" LEDs are lit, or is that normal?

Thanks,

Gausie

johnwasser

It's beginning to sound like your USB2SERIAL (or the USB cable) is defective.  Try it without the Arduino attached.  If at still fails, you should contact the seller about a refund/replacement.
Send Bitcoin tips to: 1L3CTDoTgrXNA5WyF77uWqt4gUdye9mezN
Send Litecoin tips to : LVtpaq6JgJAZwvnVq3ftVeHafWkcpmuR1e

Go Up