Go Down

Topic: Arduino with Xbee series 2. (Read 573 times) previous topic - next topic

Hi All,

I am trying to communicate with my Arduino wireless using Xbee Series 2(XB24-B). My system consists of an Arduino R3, an Ethernet Shield and an Xbee shield.
I am using the XCT-U to set up the Xbee but so far without any luck. I have followed several examples but still nothing.

My configuration is the following:
Coordinator:
XB24-B     and     ZNET 2.5 COORDINATOR AT
PAN ID ---> 1234
DH ----> 13A200
DL ---->  the SL from ROUTER/END Xbee
SH ----> 13A200
SL ----> the DL from ROUTER/END Xbee

Router/End Device:
XB24-B     and     ZNET 2.5 ROUTER/END DEVICE AT
PAN ID ---> 1234
DH ----> 13A200
DL ---->  the SL from COORDINATOR Xbee
SH ----> 13A200
SL ----> the DL from other COORDINATOR Xbee

Do you think that causes any problem using Arduino with Ethernet shield and Xbee shield ?
Does anyone know what are the settings to communicate the Xbee Series 2 modules?

Many Thanks!

PaulS

Quote
Do you think that causes any problem using Arduino with Ethernet shield and Xbee shield ?

You could always remove the Ethernet shield, until the XBees are talking, to eliminate that possibility.

Quote
I am using the XCT-U to set up the Xbee

With what hardware?

Thank you PaulS for your reply.

I have remove the Ethernet shield but still the same.

Quote
With what hardware?


I am using an Xbee Explorer Dongle to configure the Xbee antenna's if I understand correctly your question.

markbee

How do you set SH and SL to the value of the other module? It's read-only and must be the own address of the module.
XBee blog: http://lookmanowire.blogspot.com/

Go Up
 


Please enter a valid email to subscribe

Confirm your email address

We need to confirm your email address.
To complete the subscription, please click the link in the email we just sent you.

Thank you for subscribing!

Arduino
via Egeo 16
Torino, 10131
Italy