Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Arduino Pro Mini and Processing based editor issues.  (Read 250 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hello,

A bit of help please regarding two issues.
I have an Arduino Pro Mini which returns unreadable text on the Serial Monitor. The baud rates are ok and uploading works. I've tested another identical board and it works fine. Is the board broken?

Code:
void setup()
{
  Serial.begin(57600); //I have the same rate for the Serial Monitor
}
void loop()
{  
      Serial.println("Test");
}

And the second issue; The Tools menu and Serial Monitor activate and start with around 30 seconds delay while the application hangs. I have Win7. Could be some USB problem?

Thank you.
« Last Edit: November 21, 2012, 03:42:20 pm by Rafyram » Logged

Global Moderator
UK
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 290
Posts: 25770
I don't think you connected the grounds, Dave.
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

What happens if you double/half the baud rate at the monitor, but keep the rate in the sketch the same?
Logged

"Pete, it's a fool looks for logic in the chambers of the human heart." Ulysses Everett McGill.
Do not send technical questions via personal messaging - they will be ignored.

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

It works, thanks.
What am I missing? Sorry if it's a stupid question, I've just started working in this field.
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: