Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Cellular Shield with SM5100B , worked for a while , but not any more....  (Read 245 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Jr. Member
**
Karma: 0
Posts: 86
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hello , im trying to connect https://www.sparkfun.com/products/9607 to my arduino UNO. As mentioned here http://tronixstuff.wordpress.com/2011/01/19/tutorial-arduino-and-gsm-cellular-part-one/ it needs 5V@2A , from 5V pin in order to power up. This is because arduino UNO has a regulator capable of 800mA and the shield needs 2A and it cant power the shield  up from DC. Ok i understand this , but i dont need it !

I want to connect the shield with my arduino but not to put it on the top of it with stackable headers, so i added an external power supply 5V@>2A to Vin GND of the shield and connected pins 2,3 from shield with pins 2,3 of arduino. Using the very first sketch (found at sparkfun site too) it seemed to work properly... and i was getting SIND: 4.

After some tries , now it doesnt work anymore , i dont get any SIND status from the shield , BUT if i use a terminal program https://sites.google.com/site/terminalbpp/ in order to "talk" to the shield , it answers as expected... for example AT+SBAND? will answer that im using 4 SBAND.

Any idea ? thanks !
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 11
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Did you remember to connect GND between the GSM shield and the Arduino as well?
Logged

Offline Offline
Jr. Member
**
Karma: 0
Posts: 86
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Did you remember to connect GND between the GSM shield and the Arduino as well?

no i didn't is that necessary ?
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: