Go Down

Topic: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00 leonardo (Read 1 time) previous topic - next topic

Dec 14, 2012, 03:18 am Last Edit: Dec 15, 2012, 05:52 am by silverplasticbox Reason: 1
I put a sketch on my first leonardo and USB device not recognized popped up.  Thought I might need to re-flash the bootloader.  I have 2 leonardos, I've connected them several different ways, keep getting same error stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00  Yay!  I've googled and googled. I can't find anyone trying to use 2 leonardos.  Not sure if that's the issue.  Need help.

tried:
bad board - good board
13-13
12-12
11-11
5v-5v
gnd-gnd
reset-10

#1
Dec 14, 2012, 03:29 am Last Edit: Dec 15, 2012, 05:55 am by silverplasticbox Reason: 1
Code: [Select]
C:\Documents and Settings\Ahhhhh\My Documents\Downloads\arduino-1.0.3-windows\arduino-1.0.3\hardware/tools/avr/bin/avrdude -CC:\Documents and Settings\Ahhhhh\My Documents\Downloads\arduino-1.0.3-windows\arduino-1.0.3\hardware/tools/avr/etc/avrdude.conf -v -v -v -v -patmega32u4 -cstk500v1 -P\\.\COM4 -b19200 -e -Ulock:w:0x3F:m -Uefuse:w:0xcb:m -Uhfuse:w:0xd8:m -Ulfuse:w:0xff:m

avrdude: Version 5.11, compiled on Sep  2 2011 at 19:38:36
        Copyright (c) 2000-2005 Brian Dean, http://www.bdmicro.com/
        Copyright (c) 2007-2009 Joerg Wunsch

        System wide configuration file is "C:\Documents and Settings\Ahhhhh\My Documents\Downloads\arduino-1.0.3-windows\arduino-1.0.3\hardware/tools/avr/etc/avrdude.conf"

        Using Port                    : \\.\COM4
        Using Programmer              : stk500v1
        Overriding Baud Rate          : 19200
avrdude: Send: 0 [30]   [20]
avrdude: Send: 0 [30]   [20]
avrdude: Send: 0 [30]   [20]
avrdude: Recv:
avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00

avrdude done.  Thank you.


going to try
http://petervanhoyweghen.wordpress.com/2012/09/16/arduinoisp-on-the-leonardo/

Got a new error.  YAY! 

Yikes!  Invalid device signature.
Double check connections and try again, or use -F to override this check.

That's further... right?

It would appear, that I'm at another dead end... back to google.

I'm stuck.  Anyone know the best/cheapest way to put a bootloader on a Leonardo?  As I've found that you can't just use another Leonardo, which I thought would have worked right out of the box... no, no it didn't.

codlink

Try this tutorial http://www.gammon.com.au/forum/?id=11635
//LiNK

Thanks codlink I'll try it today (20th), been busy.

Nope, went back to "stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00" 

Sooo, what would be better to use to flash a bootloader? 

Go Up
 


Please enter a valid email to subscribe

Confirm your email address

We need to confirm your email address.
To complete the subscription, please click the link in the email we just sent you.

Thank you for subscribing!

Arduino
via Egeo 16
Torino, 10131
Italy