Pages: [1]   Go Down
Author Topic: 5volt pin causing board to shut off  (Read 540 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 2
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I need to use the 5volt pin for a dickson charge pump, every time I plug into the board it shuts off...Can some help me?
Logged

SG
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 11
Posts: 535
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Show us your circuit, how you wired up the dickson charge pump?
Logged

0
Offline Offline
Tesla Member
***
Karma: 148
Posts: 9753
Arduino rocks
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I need to use the 5volt pin for a dickson charge pump, every time I plug into the board it shuts off...Can some help me?

Sounds like the gharge pump is drawing too much current for the arduino (or pc if usb powered) to handle. You probably need a seperate power supply for the charge pump.
Logged

Consider the daffodil. And while you're doing that, I'll be over here, looking through your stuff.   smiley-cool

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 2
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I hooked up a different power supply...The board is working but the pump is not..
Logged

Johannesburg. UTC+2
Online Online
Faraday Member
**
Karma: 114
Posts: 4969
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Show us your circuit, how you wired up the dickson charge pump?

That's still good advice..... Nobody can help if they don't know what you've done. Also post your code.... Edit: Assuming there is code- were you just using the Arduino 5v as your "battery"?

« Last Edit: December 31, 2012, 10:51:43 pm by JimboZA » Logged

The Elders of the Internet know who I am
I'm on LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/jimbrownza

Pages: [1]   Go Up
Jump to: