Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Uno R3 connection error  (Read 491 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 5
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

While uploading a program to the board, the computer I was using turned off with out warning, it did not shut down, it just seemed to die. When I turned the computer on, it did not recognize the Arduino. I then tried on a different computer, and I got the same message when I plugged it in, something like, "Windows does not recognize your USB device which has malfunctioned ..." I have tried uninstalling the device with the device manager and then re-installing the drivers, but I keep on getting the same message. The Arduino still works, the program that was on it still runs, but I can not connect it to my computer. Does anybody have an idea of what is wrong?
EDIT: the message I get when I plug it in is "One of the devices attached to this computer has malfunctioned, and Windows does not recognize it.
« Last Edit: January 07, 2013, 09:43:40 pm by powerguy » Logged

the land of sun+snow
Offline Offline
Faraday Member
**
Karma: 159
Posts: 2916
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Which Windows and Arduino IDE versions are you using?
Logged

Left Coast, CA (USA)
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 361
Posts: 17294
Measurement changes behavior
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Sounds like your board may have developed a short circuit on it somewhere causing too much USB power to be attempted to be pulled from the PC when you plug it in, so it yells at you to stop doing that.  smiley-wink

Lefty
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 5
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Thanks, I am using Windows 7 and Arduino IDE 1.03 if that helps.  If it is a short circuit, is it repairable? Right now I can't see anything that might cause a short.
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 5
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Now I have done a loopback test, which failed, probably because the correct com port does not show up.
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: