Go Down

Topic: Arduino IDE Serial Port Gray/Grey (Read 1 time) previous topic - next topic

DFTBA

I'm trying to use a Leonardo, and am trying to use the serial monitor for debugging, to make "trace" messages. When I click "Serial Monitor", it says the port is not found, and to change it in the Tools > Serial Port. Then, sometimes I can click it, sometimes I can't. When I can, nothing shows up (Programming?) When I can't, the menu is grey. Any help?

Osgeld

Two things

1) What OS?
2) Did you install the driver provided in the arduino software?

DFTBA

1) Windows 7

2) The software has previously worked. The only thing is that I've gotten a new Arduino board. Wouldn't the driver be the same?

Osgeld

Thats a good question, since I down own a Leonardo, but glancing in the driver folders (of 1.0, bit outdated on this computer), there is one specifically marked Leonardo

James C4S

What do you mean when you say you got a new board?

Did you have a uno (or any 328 based) board and then you got a Leonardo?  Or you had a Leonardo and got a new Leonardo?  Where did you buy the "new" board from?
Capacitor Expert By Day, Enginerd by night.  ||  Personal Blog: www.baldengineer.com  || Electronics Tutorials for Beginners:  www.addohms.com

eried

If the problem happens on *some* times but not always, this probably will help you http://arduino.cc/forum/index.php/topic,118440.0.html
My website: http://ried.cl

DFTBA

I had a leonardo and got a new one.

DFTBA

I've now found that my board shipped with dead pins. If there is a defect here, might there also be one in the serial communication portion?

James C4S

Damage is damage.  Something happened to the board that shouldn't have, so I would call the whole thing suspect.
Capacitor Expert By Day, Enginerd by night.  ||  Personal Blog: www.baldengineer.com  || Electronics Tutorials for Beginners:  www.addohms.com

Go Up