Pages: [1]   Go Down
Author Topic: UNO rev3 no hardware detected  (Read 337 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Egypt
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hello , i have a problem when i connect the uno to the computer there is no new hardware recognized
earlier i accidentlly shorted the ground and 5v pin but i know there is a fuse that disconnects the card until the shortage/load is cleared
and this is what happend as i heard the windows usb disconnect then reconnect sound
later this i tried uploading a sketch but i found no com port i tried disconnecting reconnecting but nothing happens no hardware found
i tried on another computer but the same ? the atmega16u2 is fried ? or there is still hope , any suggestions solutions please share ?
Thanks
Logged

Abdo

Egypt
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 8
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

i have another arduino Uno i uploaded arduinoISP sketch connected atmega16u2 ICSP header to the programmer used WinAvr and i write the firmware using this command
Code:
avrdude -p m16u2 -F -P COM12 -c avrisp -U flash:w:Arduino-usbserial-atmega16u2-Uno-Rev3.hex -U lfuse:w:0xFF:m -U hfuse:w:0xD9:m -U efuse:w:0xF4:m -U lock:w:0x0F:m -b 19200
and everything went smooth the new firmware was written , now i tried to connect the uno again but nothing happens no hardware detected
obviously the atmega16u2 chip is not fried there is still hope ....
if anyone could help me i suspect one of the components needs to be replaced a capacitor a transistor etc ....
any tips or advice will be much appreciated
thank you all
Logged

Abdo

Pages: [1]   Go Up
Jump to: