Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Using the TX/RX leds  (Read 962 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Jr. Member
**
Karma: 0
Posts: 77
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Has anyone tried(or succeded) in making the TX/RX leds blink when using any communication protocol (Serial,SPI,I2C etc...) I've seen Stimmer's work, http://arduino.cc/forum/index.php/topic,143871.0.html inserting the lines that made the leds blink but it didn't worked...
Anyone has a clue?
Logged

L.C.

ਪੰਜਾਬ
Offline Offline
Edison Member
*
Karma: 7
Posts: 1545
Another year! Alone! :(
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

This RX/TX Led's are connected to that Hardware Uart of the Due that links and programmes its uC, so in order to make those RX/TX Led's work you have to simply do HIGH on that respective hardware UART of the DUE.
Logged

"Real Men can Accomplish  Anything"
-  Website  
- skype : nishants5  

ਫ਼ਤੇਹ ਕਰੂਂ !

Offline Offline
Jr. Member
**
Karma: 0
Posts: 77
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

nope, they are not, they work as digitalpins and are indepentend of everything else.
Logged

L.C.

UK
Offline Offline
Jr. Member
**
Karma: 0
Posts: 89
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hi Pat,

My Due arrived today  smiley-grin.

I Wont rant too much about how rubbish I think it is that you need to push the reset button every time you want to do something..... Since I am migrating from a MEGA2560, this seems like a poor 'bodge'. On the mega, if I wanted to run a sketch a few times, opening and closing serial monitor was sufficient.....

I Digress... Ok. I looked at the schematic, and I see that as you say, 1 set of RX/TX Leds are indeed just wired to pins 72/73 :-

TXL = PA21 = Digital Pin 73
RXL = PC30 = Digital Pin 72

However, the other set of TX/RX Leds are connected to the ATMEGA16U2.

TXL = PD5 = Pin 11
RXL = PD4 = Pin 10

These are obviously supposed to do something when the  programming port is in use, mine do not.

Does anyone else have this problem?

Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: