Pages: [1]   Go Down
Author Topic: [SOLVED] Re: UNO rev 3 - Invisible  (Read 280 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 2
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

SO Windows 7
Board Arduino UNO R3

Hi at all,
I've used the board for some week but this evening when i've connected the board i doesn't see the device in Device Manager List and when i Plug and unPlug the USB i can't ear the "device connected" sound.
I've try with two different PC but nothing!!
The UNO have the L13 Led ON and green power Led On.
If I press Reset Button L13 blink and after 3 sec. go ON again.
I 'think i must to Reset the 16U2 , right?
how can i reset it?
help me please!!!

« Last Edit: February 14, 2013, 07:34:01 am by emics » Logged

Offline Offline
Full Member
***
Karma: 2
Posts: 138
W9LZ
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Go back and re-install your device driver. You have to see it in the Device Manager. Perhaps some update 'hosed' your configuration. I had to do the same thing in the past. Gotta love those 'automatic updates'  smiley-mad

PS  Check your USB cable.
« Last Edit: February 13, 2013, 08:57:34 am by Learning » Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 2
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

hi, tnx for the reply.
i have resolved with DFU mode.
i 've erase the 16u2 chip with Flip Software and then I've burn the Arduino-usbserial-atmega16u2-Uno-Rev3.hex again.

maybe the 16u2 chip was corrupted and now  i can see my board in Device Manager.

Byeeee
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: