Go Down

Topic: Button issue ATtiny84 (Read 522 times) previous topic - next topic

PlasticOne

I have i problem with getting a button to work on my programmed ATtiny84. All it is one button and an RGB LED every time you push the button and it go's to the next colour or pattern. The program works fine (tested with just the arduino everything working). The ATtiny is wired up the same as the arduino but isn't working the same it seems to be cycling throw the colour's its self with out me even pressing the button. Any idea's on why its doing this or how to fix it?

PlasticOne

I have i problem with getting a button to work on my programmed ATtiny84. All it is one button and an RGB LED every time you push the button and it go's to the next colour or pattern. The program works fine (tested with just the arduino everything working). The ATtiny is wired up the same as the arduino but isn't working the same it seems to be cycling throw the colour's its self with out me even pressing the button. Any idea's on why its doing this or how to fix it?

johnwasser

Maybe your button is shorted. Maybe your pull-up or pull-down resistor is mis-wired. Insufficient details for further speculation.
Send Bitcoin tips to: 1L3CTDoTgrXNA5WyF77uWqt4gUdye9mezN
Send Litecoin tips to : LVtpaq6JgJAZwvnVq3ftVeHafWkcpmuR1e

Erni

Or maybe you have not used the right pin numbers

See this cheet sheet:

http://www.akafugu.jp/images/microcontroller-reference-sheet.png

Shpaget

Without the code or your wiring schematic I can only presume you don't have a pull up/down resistor.

PlasticOne

Ok got it  the micro controller pin that connects to the button wasn't groaned properly.

Coding Badly


Please do not cross-post.

Go Up