Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Arduino Due unable to connect to Bossa  (Read 845 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 7
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hi,
It is the first time I work with an Arduino (I chose the Due) and I'm having a lot of trouble uploading the code to the board, using Bossa under Windows 8 (64 bits).
The steps I have taken to install the Arduino Due are the following:
Firstly, I installed Bossa with the drivers signature enforcemente disabled
After connecting the board to the Programming Port, I went to the Device Manager and selected the "Arduino Due Programming Port" which was a unrecognized device. Then, I have manually installed its drivers which are in the arduino 1.5.2 folder with success (the "?" does no longer appear in the icon next to the Arduino Device).
At this point, I can upload any code example with the Arduino IDE with any problems.
With Bossa, however, after following these steps https://sites.google.com/site/arduinodueatmelstudio/home/uploading-code-to-due I am unable to connect the program with the board. Also, with the Bossa GUI, when I select COM3, it says that the device was not found.
So, if the code upload works with the Arduino IDE, what am I steps am I missing, so that Bossa can't even establish a connection with the device? (please note that I have already tried to press the reset button, the erase button and both switches - erase button for 1 second and then press the reset button while pressing the previous one).

Any help is appreciated.
Thanks in advance
Logged

Austin, TX
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 12
Posts: 524
carpe diem
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

The DUE uses a patched version of BOSSA, see here:
https://github.com/shumatech/BOSSA/tree/arduino

This may be why you are having problems, if you are using the standard version of BOSSA.
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 7
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Yes, I was using the version 1.2.1, which might be as you said the general version of bossa. I will try to install this version and then I will post some feedback. Thank you for the help.

EDIT: It seems to be working. Thank you so much for the precious help smiley
« Last Edit: February 22, 2013, 12:58:16 pm by rtmetz92 » Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: