Go Down

Topic: Small Issue with AVR-ISP chip flashing (Read 489 times) previous topic - next topic

xiwi

Hello,

I am attempting to flash the Mega8u2 chip on an Arduino Uno R2 so that computers will be able to identify it as a MIDI device. Here is the information I'm working with https://github.com/ddiakopoulos/hiduino.

I am using an Arduino Uno R3 as the ISP. I've uploaded the ISP code (found in the example folder) to the chip and set it's COM port correctly when identifying it in the Command Line window.

I'm getting this error back...
avrdude: stk500_getsync<>: not in sync: resp=0x00

This is the line I am entering...
avrdude -p at90usb82 -F -P COM22 -c avrisp -U flash:w:HIDUINO_MIDI.hex -U lfuse:w:0xFF:m -U hfuse:w:0xD9:m -U efuse:w:0xF4:m -U lock:w:0x0F:m

Any thoughts?

Thank you

Osgeld

http://arduino.cc/forum/index.php?action=unread;boards=2,3,4,5,67,6,7,8,9,10,11,66,12,13,15,14,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,86,87,89,1;ALL

xiwi

Osgeld,

WOOT!!! I was about to pull my hair out.

Bad news though, I ran into another issue specific to this hex file though. I've included a screen capture.

I've dropped the HIDUINO_MIDI.hex file into my C:\ directory. I don't know why avrdude can't find it  =(



Thanks for your help.

Osgeld

windows does not include c:\ in its default path, so you could just copy the hex file into your home folder (c:\users\"No Panda"), run avrdude from the root folder (c:\) or start messing with path's
http://arduino.cc/forum/index.php?action=unread;boards=2,3,4,5,67,6,7,8,9,10,11,66,12,13,15,14,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,86,87,89,1;ALL

xiwi

Thanks so much for the help. Saved my life!

I knew it was something tiny like this.

Here are the photos of the finished controller.




Go Up