Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Arduino & EasyVR Connection Problem! (NEED HELP!)  (Read 890 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 3
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hi. I bought an Arduino Mega and an EasyVR Module. I follow the pin configuration of the module like RX(EasyVR) to Pin12(Arduino) and TX(EasyVR) to Pin13(Arduino)..

My problem is everytime I pressed the connect button on the EasyVR Commander it says

"A AVR/Arduino Mega device has been found, but the 'bridge software is not responding or it is outdated.
You need to manually download the updated 'bridge' software to the device"

Thanks a lot arduino users!!

Win7 64bit
Arduino 1.5
EasyVR Commander 3.4.10


* Easyvr.jpg (32.56 KB, 491x214 - viewed 28 times.)
Logged

California
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 14
Posts: 629
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Did you upload the bridge sketch to the Arduino?
Logged


Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 3
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Yes.. i uploaded the sampe code for bridge and still getting the same output.. what suppose to be the prob?
Logged

California
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 14
Posts: 629
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Not sure yet.  I will break out my mega and hook it up this weekend.  What are you jumper settings on the EasyVR (HW, SW, PC, UL)?
Logged


Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 3
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

I bought an easyvr module only.. it doesnt have any jumper option on it.. thanks for the help!! I'll just wait for your reply after you try the components.. thanks a alot!
Logged

California
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 14
Posts: 629
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Ah... just the module.  Well then.  Out of the gate, you state that you have the ERx (EasyVR) -> Pin12 (Mega) and ETx -> Pin13.  This is backwards according to the sketch:

Quote
  EasyVR Bridge

  Soft-connects pins 0 (Rx) to 13 (ERX) and 12 (ETX) to 1 (Tx)
  with roughly 5us sample rate, for connecting with the GUI.

Try switching the jumpers on the Mega and see what happens.

I fired up my EasyVR Shield with no issues on a Mega.
Logged


Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 1
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

me too have the same problem here.. i connected the erx pin(easyvr) to 0 (mega) and etx pin(easyvr) to mega and uploaded the bridge program.. bridge program gives "easyvr not started"output on the serial monitot.. and when i try to connect using commander then it says
 "A AVR/Arduino Mega device has been found, but the 'bridge software is not responding or it is outdated.
You need to manually download the updated 'bridge' software to the device(see instructions)"

pls help..  this is for my btech project and i have to complete it within a month

thanks in advance
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: