Go Down

Topic: Due not detected via USB (Read 3 times) previous topic - next topic

Gericom




I have the same problem, the suggested fix didn't work for me.

No? Are you sure you connected the NATIVE port? (Not the programming one) Did you press the both buttpns correctly at the same time?


Yes, I did exactly as recommended, the board appears not to work.
I played around with it a little using my AVR ISP Mk2 and the chip seems fine (the 16u2) and yet the computer doesn't detect it, the only reason I can see for it not working is if the board is faulty so I'm going to get it swapped for a new one.

That chip is not important! That one will work always. The programming port should be recognized. It's all about the sam3x chip.
Subscribe my youtube channel: http://www.youtube.com/user/MKDS3

djabailey





I have the same problem, the suggested fix didn't work for me.

No? Are you sure you connected the NATIVE port? (Not the programming one) Did you press the both buttpns correctly at the same time?


Yes, I did exactly as recommended, the board appears not to work.
I played around with it a little using my AVR ISP Mk2 and the chip seems fine (the 16u2) and yet the computer doesn't detect it, the only reason I can see for it not working is if the board is faulty so I'm going to get it swapped for a new one.

That chip is not important! That one will work always. The programming port should be recognized. It's all about the sam3x chip.


Yes I know, the port SHOULD be recognised. If it isn't recognised by the computer AT ALL that must be a faulty board, right?

Gericom






I have the same problem, the suggested fix didn't work for me.

No? Are you sure you connected the NATIVE port? (Not the programming one) Did you press the both buttpns correctly at the same time?


Yes, I did exactly as recommended, the board appears not to work.
I played around with it a little using my AVR ISP Mk2 and the chip seems fine (the 16u2) and yet the computer doesn't detect it, the only reason I can see for it not working is if the board is faulty so I'm going to get it swapped for a new one.

That chip is not important! That one will work always. The programming port should be recognized. It's all about the sam3x chip.


Yes I know, the port SHOULD be recognised. If it isn't recognised by the computer AT ALL that must be a faulty board, right?

Yes, if the programming port is still recognized, the solution above works. Otherwise your board is damaged.
Subscribe my youtube channel: http://www.youtube.com/user/MKDS3

kgoveas

Hey,

I have the same problem with the Arduino Due. Since the programming port is recognized under Device Manager, It is obvious that the AtMega16u2 is working. But since the Native USB port does not work it concludes that the SAM3X is not responding and I have no idea why. It shows up as Unknown Device. When you try programming the Due through the programming port it shows that there is no device on the COMx which further confirms that the SAM3X is unresponsive.

Sadly it worked for 2 days and now only seems to be nothing more than a paper-weight. I hope there is a way to ressurect it.

kgoveas

Gericom


Hey,

I have the same problem with the Arduino Due. Since the programming port is recognized under Device Manager, It is obvious that the AtMega16u2 is working. But since the Native USB port does not work it concludes that the SAM3X is not responding and I have no idea why. It shows up as Unknown Device. When you try programming the Due through the programming port it shows that there is no device on the COMx which further confirms that the SAM3X is unresponsive.

Sadly it worked for 2 days and now only seems to be nothing more than a paper-weight. I hope there is a way to ressurect it.

kgoveas

Have you tried the 2 button solution?
Subscribe my youtube channel: http://www.youtube.com/user/MKDS3

Go Up