Pages: [1]   Go Down
Author Topic: RFID RXO HELP  (Read 441 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Florida
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 2
Posts: 559
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hello,

I have an RFID reader but each time I turn on the Arduino I have to unplug the RFID RXO Line for a second. Once I put it back into the board the reader will work until I turn off the Arduino. Is this normal and is their any way around it?

Also, i'm using a MEGA 2560 and Pin 0.

Thanks!
Logged

Florida
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 2
Posts: 559
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Perhaps I did not explain my problem well. I have posted a link Illustrating how the RFID Reader hooks up to the Arduino. Although I have a mega and i'm not using the LED's the rest is the same. What I have to unplug is pin 0.

http://bildr.org/2011/02/rfid-arduino/


Thanks!
Logged

Manchester (England England)
Offline Offline
Brattain Member
*****
Karma: 602
Posts: 33374
Solder is electric glue
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

You are using pin 0 for the RFID, this is the same serial port as the connection to the computer.
When using a Mega you have three other serial ports, you should use one of these, then you can look at debug information as well.
Logged

Florida
Offline Offline
God Member
*****
Karma: 2
Posts: 559
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Thanks I will try that.
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: