Pages: [1]   Go Down
Author Topic: OT: ip-cam HTML <FORM>  (Read 860 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 10
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hi all

I have an Elro C903IP ip-cam and it works fine, but it looks like most of the functions you can control from the user interface (flip, mirror, resolution, brightness and other) only works under Windows/ActiveX.

But I can send commands to the cam from the address bar in my browser that I can not find in the user interface after I heve logged in, even as admin.
For example the "command" http://ipaddress/get_status.cgi produces the following response:

Code:
var id='1234567890AB'; (redacted)
var sys_ver='1.2.3.4'; (redacted)
var app_ver='1.2.3.4'; (redacted)
var alias='';
var now=7009;
var tz=-7200;
var alarm_status=0;
var ddns_status=42;
var ddns_host='/vipddns/upgengxin.asp';
var oray_type=0;
var upnp_status=1;
var p2p_status=0;
var p2p_local_port=12345; (redacted)
var msn_status=0;
var wifi_status=0;
var temperature=0.0;
var humidity=0;
var tridro_error='';

And I have found a nice sheet with lots of commands - thank you google. So now im working on making a html page with the commands/controls on it.

In the sheet it says the i can change the resolution (parameter 0) betveen 320x240 (value 8 ) and 640x480 (value 32) by sending the "command" http://ipaddress/camera_control.cgi?param=&value= so I made a form that I thought would work but it does not.

Code:
<form name="res" action="http://192.168.1.77/camera_control.cgi?param=0&value=" method="post">
<input type="radio" value="8"> Low res.<br>
<input type="radio" value="32"> Hi res. <br>
<input type="submit" value="Submit">
</form>


How do I get the form to change the value to what I want it to be and send it to the cam? I have tried to give the two radio buttons manes and then vriting the name in the url in the form like http://ipaddress/camera_control.cgi?param=0&value=VAR

I know it works if i type it in like:
http://ipaddress/camera_control.cgi?param=0&value=8
http://ipaddress/camera_control.cgi?param=0&value=32

Any ideas are greatly apreciated
amjx

ps. Here is the complete html file as it looks like now (including 1 embedded video and 3 links that has little to do with the form)
Code:
<html>
<head>
<title>test</title>
</head>
<body>
<a href="http://192.168.1.77/index.htm">Index</a> Go to cam main/login page.<br>
<a href="http://192.168.1.77/get_status.cgi">Status</a> Get cam status.<br>
<a href="http://192.168.1.77/get_camera_params.cgi?user=myUsername&pwd=myPassword">Params</a> Get cam params.<br><br>

<embed src="http://192.168.1.77/videostream.cgi?resolution=8&rate=13" width="360" height="240"><br>

<form name="res" action="http://192.168.1.77/camera_control.cgi?param=&value=" method="post">
<input type="radio" value="8"> Low res.<br>
<input type="radio" value="32"> Hi res. <br>
<input type="submit" value="Submit">
</form>

</body>
</html>
Logged

Phoenix, Arizona USA
Offline Offline
Faraday Member
**
Karma: 36
Posts: 5519
Where's the beer?
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Change in the form variable:

method="post"

to

method="get"

Try that first...
Logged

I will not respond to Arduino help PM's from random forum users; if you have such a question, start a new topic thread.

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 10
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Get instead of post gets the same result.

I have also tried with javascript that opens a new window and sends the command and it does not work either.

But it works if i type the commands in the browsers address bar,,, i dont get it.... Back to reading smiley
Logged

Phoenix, Arizona USA
Offline Offline
Faraday Member
**
Karma: 36
Posts: 5519
Where's the beer?
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Get instead of post gets the same result.

Weird - I would've expected it to work. Have you tried firing the commands at it using CURL?
Logged

I will not respond to Arduino help PM's from random forum users; if you have such a question, start a new topic thread.

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 10
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Get instead of post gets the same result.

Weird - I would've expected it to work. Have you tried firing the commands at it using CURL?

You are probably right. I think im some how messing things up and only sending the value instead of both the parameter and the value. So maybe it fails with both post and get.

I have not tried CURL but i will have to check it out.

But right now im seeing code and urls all over so i think i have to look in to this again tomorrow smiley
« Last Edit: June 09, 2013, 04:38:56 pm by amjx » Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 10
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

It was suppose to be get, and the parameter was missing.
Here is the code that works:
Code:
<form name="change_res" action="http://192.168.1.77/camera_control.cgi?param=&value=" method="get">
<input type="hidden" name="param" value="resolution" />
<input type="radio" name="value" value="8" /> Low res<br/>
<input type="radio" name="value" value="32" /> Hi res<br/>
<input type="submit" value="Submit" />
</form>

Thanks for guiding me in the right direction smiley
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: