Pages: [1]   Go Down
Author Topic: Arduino 2560Mega not responding to code  (Read 313 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 25
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Hello guys,

I have recently purchased an Arduino 2560 Mega from ebay and I am trying the Blink tutorial with different delay times but the LED always blinks by 1secON-1sec OFF. It doesn't respond to code changes.

I also noticed that Funduino is written on the board. i'm using the standard Adruino environment to program it. Should I do something else?

Please help!
Thanks!
Logged

Global Moderator
Boston area, metrowest
Online Online
Brattain Member
*****
Karma: 517
Posts: 26296
Author of "Arduino for Teens". Available for Design & Build services. Now with Unlimited Eagle board sizes!
View Profile
WWW
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Under FIle:Preferences, check the Verbose output boxes.
What output do you get when you upload?
Logged

Designing & building electrical circuits for over 25 years. Check out the ATMega1284P based Bobuino and other '328P & '1284P creations & offerings at  www.crossroadsfencing.com/BobuinoRev17.
Arduino for Teens available at Amazon.com.

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 25
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Thanks, I am back!

What I get is the following:

avrdude: Version 5.11, compiled on Sep  2 2011 at 19:38:36
         Copyright (c) 2000-2005 Brian Dean, http://www.bdmicro.com/
         Copyright (c) 2007-2009 Joerg Wunsch

         System wide configuration file is "C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware/tools/avr/etc/avrdude.conf"

         Using Port                    : \\.\COM9
         Using Programmer              : arduino
         Overriding Baud Rate          : 115200
avrdude: Send: 0 [30]   [20]
avrdude: Send: 0 [30]   [20]
avrdude: Send: 0 [30]   [20]
avrdude: Recv:
avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00

avrdude done.  Thank you.


How should I proceed?

Thank you
Logged

Offline Offline
Newbie
*
Karma: 0
Posts: 25
View Profile
 Bigger Bigger  Smaller Smaller  Reset Reset

Supernoob here! Doooh..

Chose the correct board and thats it.. Many many thanks CrossRoads!!!!
Logged

Pages: [1]   Go Up
Jump to: