Go Down

Topic: LCD(JHD 162A) Interface (Read 6451 times) previous topic - next topic


I bought a JHD 162A LCD unit. but simply cant interface it with arduino. tried every possible thing but cant get it to display anything. I saw many posts in this forum which led to nothing...  :-[
I connected it exactly like this and ran the hello world code with edit as they gave. http://www.ladyada.net/learn/lcd/charlcd.html
checked and rechecked connections that is not the problem it seems. I tried liquidcrystal as well as LCD4Bit libraries but both arent working.
Someone Plz tell me how to do it... becoz i have bought some 20 lcds of the same type. tried different leds but got nothing...
Can someone help.... :'(


looks like it is a standard 16x2 LCD that should be compatible with the instructions you cited:

what do you see when you follow the tutorial? a photo of the wiring/ screen might be helpful.



KS0066 which is a clone of the hitachi part

http://www.avrbeginners.net/ Click on interfacing examples then read all the subtree. The introduction is worth reading the rest is not specific to the Arduino but it is to atmel.
If it was designed by man it can be repaired by man.


Jun 30, 2010, 01:42 am Last Edit: Jun 30, 2010, 01:42 am by floresta Reason: 1

I connected it exactly like this ...

and ran the hello world code with edit as they gave. ...

checked and rechecked connections ...

One or more of these is wrong.

Can someone help

Not without your code, a photo of your connections, and a description or photo of what is or is not displayed.



seriously its exactly same as given here
connections have problem i checked it again.
i edited helloworld with the foll as mentioned in tutorial
LiquidCrystal lcd(7, 8, 9, 10, 11, 12);
Still not working.... it isnt showing anything...


When you adjust the contrast potentiometer you don't see squares on the display? Here's an example of that:


Jun 30, 2010, 12:44 pm Last Edit: Jun 30, 2010, 12:48 pm by floresta Reason: 1
seriously its exactly same as given here ...

Still not working.... it isnt showing anything...

These are mutually exclusive.

If you really want some help then you are going to have to give us something to work with as I mentioned in reply #3.

We need a copy (cut and paste) of the code that you used, not a reference to the code that you think you used.  We also need a photo of the connections that you actually made, not a reference to the connections that you think you made.



thanx guys got it working.... just turned on the power and voila... :D i still dont knw wat was trouble though...  :) so for the last time JHD162a will work with arduino  ;)

Go Up

Please enter a valid email to subscribe

Confirm your email address

We need to confirm your email address.
To complete the subscription, please click the link in the email we just sent you.

Thank you for subscribing!

via Egeo 16
Torino, 10131