Go Down

Topic: Custom Logos with OSH Park (Read 10564 times) previous topic - next topic

codlink

I have an issue with OSH Park where custom logos will not render on their site.  I know they have a 200 DPI printer and have tried numerous methods without success.  I know it can be done.

Has anybody had success with OSH Park and custom logos?
What have you done that was different than the tutorials plastered over the net?

Thanks
//LiNK

westfw

I've put oshw logo on some pcbs with no problem.  Are you making you own gerbers, or sending a .brd file?   If the latter, have you moved your logo to one of the standard silkscreen layers?

codlink

#2
Sep 23, 2013, 12:35 pm Last Edit: Sep 23, 2013, 12:39 pm by codlink Reason: 1
I've tried both Gerbers and .brd files.  I am putting the logo on layer 25 (tNames).  I'm pretty sure I am missing something simple.  Like I said, I can create the logos of different sizes, I just can't get it to render with OSH Park.  I have also checked the Gerber with a Gerber viewer and they show fine..  I have tried lower the rez on the bmp file, but it still makes the tiny rectangles.  I need tot find a way to lower the rez that is generated.

I am in contact with OSH Park, but they don't know either.  I did find out that they use 300 DPI printers, not 200.
//LiNK

westfw

Which tutorial have you been using?
Got a sample .brd file and .bmp image?

(Come to think of it, the OSHW logo isn't a good example, because it's drawn in vectors rather than as a bitmap.)

codlink

I think I've pretty much seen all the tutorials. 

This shows up alot with Google - http://www.instructables.com/id/Adding-Custom-Graphics-to-EAGLE-PCB-Layouts/

I've also used 2 different methods for creating them, first is the stock script, import-bmp.ulp and the second is a 3rd party script, bmp2eagle.exe.

Attached are the files.
//LiNK

Pedro147

Hi codlink.
back here  http://forum.arduino.cc/index.php?topic=164614.msg1229870#msg1229870  you encouraged me to have a go at Eagle and professional PCB manufacture and recently I got my first boards done at Iteadstudio as described here http://forum.arduino.cc/index.php?topic=197027.30  Anyway getting to the real point, the other week I started doing a bi of research on how to put a simple graphic onto my next PCB. Like you I came across bmp to eagle. I managed to size my logo down to how I wanted it, but have yet to incorporate into a PCB design. So I am just wondering if you resolved your problem with OSH Park.
Thanks and Merry Christmas Pedro.
http://www.pedroduino.com

codlink

No I haven't actually.  I did email Laen and he said to send him the image which I did.  But nothing further came from it.   I know that I ordered a board with logos on it and came back fine.  It might be just their rendering on the site is bugged.  But try it at your own risk.. 
//LiNK

Pedro147

Thanks and glad to hear that it eventually worked for you
http://www.pedroduino.com

westfw

Quote
It might be just their rendering on the site is bugged.

I would expect this to be the cause.  The fact that they do ANY "instant rendering" is pretty amazing; I would not be surprised if it missed some of the finer possibilities.

codlink

This was my thought at first.  But I have made several boards with logos and if they don't render on the site, they will not be added to the physical board.
//LiNK

Go Up